Inför V75 Jägersro – Bra hästar vinner trots dåliga dagar

279

Bra hästar vinner trots dåliga dagar

Han tangerade det danska rekordet och tog 20 raka segrar.
Nu gör Bandit Brick debut i V75 i Sverige som favorit för Steen Juul.
– Han har förutsättningar för att gå upp i eliten, säger Juul.

Den danske championtränaren har fostrat mängder av stjärnhästar genom åren. Han har haft elitloppshästar som Sea Cove, Legendary Lover K., Rudolf Le Ann, Nahar och vinnaren av Hambletonian Oaks, Tarport Frenzy, i träning för att nämna några. Nu har han en ny riktig skjutare i Bandit Brick. Den femårige valacken inledde karriären med en tredjeplats innan han radade upp 20 raka segrar.
– Vi försökte slå de danska rekordet som var just 20 segrar. Men han blev tvåa då och det var lite synd. Så vi fick nöja oss med att tangera rekordet, säger Steen Juul.
– När han förlorade så fanns det flera orsaker till det. Hästen hade pausat lite för att han varit halt på ett framben och sen så körde jag mot fel häst i det loppet. Jag körde mot ledaren och fick stryk av en som satt i tredje par invändigt.

”Bra hästar vinner trots dåliga dagar”
Efter den andraplatsen har Bandit Brick bara vunnit igen och ståtar nu med tre raka segrar. Han vann säkert i årsdebuten för några veckor sedan.
– Det blev ett enkelt lopp. Vi kom till ledningen och fick köra rätt så sakta. Sedan drog jag på lite sista fyrahundra metrarna och han vann lätt.
– Det här är en riktigt bra häst och man vinner inte så många lopp som han har gjort annars. Även om det har varit i enklare konkurrens i Danmark. När så här bra hästar har en dålig dag så vinner de likaväl.
– Jag tycker att han har förutsättningar för att gå upp i högsta klassen och vara med i eliten framöver. Han är travsäker, har bra hjärta och lungor och är rätt så komplett. Han är även startsnabb, men jag har inte tryckt av honom ännu från start men vet att han kan öppna riktigt snabbt, säger Juul.

”Barfota runt om nu – bra chans”
På lördag gör Bandit Brick debut i V75 när han startar i den avslutande avdelningen från spår tre bakom startbilen på Jägersro. Han är favorit i en omgång som kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 53 miljoner kronor enbart på sju rätt. Tränare Juul är optimistisk angående hästens vinstchans.
– Jag tror ju alltid på min häst efter vad han har presterat. Nu kan jag flera av de andra hästarna lite för dåligt men jag tror på bra chans i och med de meriterna som han har. Vi får se om jag kör från start men han har vunnit från andra positioner än ledningen.
– Jag har kollat på hovarna nu och bestämt att det blir barfota runt om. Han har gått så vid tre, fyra tillfällen men i årsdebuten gick han med skor. Vanlig vagn som han brukar gå i och inga ändringar i övrigt, säger Steen Juul.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 – Nu kan det bli revansch
Nästa artikelÖrebro-travet bjöd på fin travsport

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.