Inför V75 Jägersro – Tredje deltävlingen till Olympiatravet

183

tredje deltävlingen till Olympiatravet

Tredje deltävlingen till Olympiatravet

Han gjorde stor succé i Paris i vintras och tog fem raka segrar på Vincennes.
Nu ska Mindyourvalue W.F. försöka kvala in till Olympiatravet – men hästen hade hellre sett att loppet gick i Frankrike.
– Han har svårt med det svenska systemet och blir stressad när det är stereo och högtalare. Vi ska ändra lite på rutinerna och jag vill få honom i fransk känsla så att han blir lugn, säger Robert Bergh.

Det är dags för den tredje deltävlingen till Olympiatravet och det är Jägersro som är värd för lördagens batalj. V75-omgången kryddas dessutom av en ny jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 53 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Mindyourvalue W.F. var en av vinterns stora snackisar på Vincennes-banan i Paris. Den Robert Bergh-tränade valacken tog där fem raka segrar, en enastående bedrift. Han vann både sulkylopp och montélopp och imponerade stort.
– Hästen gjorde fantastiska prestationer och det hade jag inte förväntat mig. Jag har sagt i någon intervju tidigare att även om jag inte är lastgammal i det här gamet så är det frågan om man får uppleva det igen att man har en häst som tar fem raka på Vincennes. Det är ytterst tveksamt, säger Robert Bergh.

”Var väldigt stressad senast – helt galen i fjol”
Mindyourvalue W.F. har sprungit in över tre miljoner kronor men senast i comebacken på svensk mark fungerade han inte och blev femma. Tränare Bergh vet varför hästen har fungerat betydligt bättre i Frankrike.
– Det är tävlingsdagarna som han trivs så fantastiskt bra med. Han gillar den franska sporten och upplägget mer som det är på tävlingsdagarna där. Han har svårt med det svenska systemet. Det är mycket stereo och högtalare ute på banorna och i stallarna men på Vincennes är det enormt lugn och ro. Det är stora ytor och mycket mer behagligt för hästen.
– Han var väldigt stressad på Färjestad senast och han höll på att ladda i fyra timmar innan loppet och det blev inget tryck i honom när det blev lopp. Då blev han liksom tom. Det var likadant i fjol på svensk mark och han var helt galen bakom startbilen förut och stressad för allting.
– Jag tänkte prova Jägersro nu som har stora ytor och jag tror att det är en bana som passar bra för honom. Vi ska ändra lite på rutinerna och se om han kan hålla sig lugn och harmonisk. Hästen är absolut inte borta i loppet men för min egen del lägger jag mer fokus på att få honom i bra känsla. Hästen känner av de olika sporterna väl, han behöver lugn och ro och stora banor, än att det är högtalare och stereo som dånar.

”Känns otroligt bra och enormt stark”
Mindyourvalue W.F. har spår tre bakom startbilen i Olympiatravsuttagningen på lördag. Robert Bergh känner sig inte slagen på förhand om hästen fungerar som han ska.
– Håller han sig bara lugn så duger han absolut. Vi får se, det kan antingen bära iväg till Olympiatravet eller så kan det bära iväg till ett montélopp på Vincennes istället. Funkar det inte nu får han gå ner där och göra en start i ett montélopp istället.
– Han känns annars otroligt bra och enormt stark i jobben. Han gick jobb i dag (måndag) och var jättefin och pulsen ligger klockrent på honom, säger Bergh.

”Går enligt planerna – allt känns bra”
Åby-tränaren har börjat det nya året bra och siffrorna visar på 25 i segerprocent för stallet. Bergh har varit hemma i två veckor efter en semester i Florida och är ute och springer med sin hund i skogen när intervjuen görs måndag kväll.
– Jag är nöjd med resultaten i år och vi körde på bra till i slutet av februari och sedan har vi tagit det väldigt lugnt i mars och ska börja varva igång nu i april igen. Det går enligt planerna och känns bra allting. Treåringarna har kommit igång bra också, säger han.

”Bra chanser – men inga straffsparkar”
Robert Bergh har ytterligare fem hästar till start inom V75 och flera spännande hästar på förhand som har intressanta uppgifter.
– Jag har några halvhyggliga chanser men det känns väl inte som att det är att gå fram och lägga en straff med någon av dem, säger han med ett skratt.

”Bästa uppgiften hittills i år – form för att vinna”
Så här kommenterar Bergh sina V75-hästar.
– Helena Klipp (V75-2) har stått över litegrann så det är inte helt perfekt vässat för den här uppgiften.
– Aileron (V75-5) har varit riktigt bra i de här två loppen han har gjort efter uppehållet. Han är klart bättre när han får vara med i den främre träffen och andraspåret i voltstart löser han. Distansen är ett plus och det här är hans på förhand bästa uppgift hittills i år. Det är bra förutsättningar och han har form för att vinna. Barfota bak igen.
– Explosive Merlot (V75-6) hade tränat jättebra inför comebacken men galopperade i ledningen när jag visade honom pisken in på upploppet. Banan var lite stum samtidigt som jag körde med kanske lite för lätt balans i årsdebuten. Det var nog en kombination och när jag skulle köra till så rullade han över. Det kändes som att han hade vunnit annars. Nu kör vi med lite säkerhetsbalans och inriktar oss på ett felfritt lopp till att börja med.

”Har en väldig lyster och spänst – första med bike”
– Coktail Fortuna (V75-6)
var fin vid segern senast och ser jättefin ut i träningen efteråt. Han har en väldig lyster och spänst i sig nu och har mått bra av genomköraren han fick. Läget med bakspår gör det svårare men jag tror absolut att det kan gå vägen ändå. Vi ska testa bike på honom för första gången inför kommande uppgifter. Barfota runt om igen.
– Aramis Amok (V75-7) var jättefin när han vann i årsdebuten och han har blivit lugnare som valack. Senast bromsade han bort sig bakom hästar och kände av när han fick grussprut på sig. Han gick jobb i dag (måndag) och såg fin ut så formtalet ser bra ut på honom. Nu när jag fick så bra spår ska jag försöka få honom att öppna lite bättre och inte få så mycket hästar framför mig. Barfota runt om igen, säger Robert Bergh.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.