Inför V75: Jätterysare i Sista Chansen

154

Inför V75®: Jätterysare i Sista Chansen

Senast satt han fast med sparade krafter bakom Very Kronos och Who’s Who.
Formtoppade Esprit Sisu är jätterysaren i Paralympiatravet – Sista Chansen.
– Jag tror att han kommer göra ett bra lopp, säger hästens tränare Daniel Wäjersten.

Det har blivit dags för den fjärde och sista deltävlingen i Paralympiatravet, vars final avgörs på Åby nästa lördag. Stor favorit är Very Kronos, som senast var tvåa bakom Who’s Who. I hans rygg gick högoddsaren Esprit Sisu i mål som fastlåst fyra. Kanske kan Daniel Wäjerstens formstarka sjuåring ställa till med en jätteskräll den här gången?
– Jag var väldigt nöjd med honom senast. Det var andra loppet för i år och han gick 10,5 sista varvet. Det känns som att han är där han ska formmässigt med de här två loppen i kroppen, säger Wäjersten.

Nu ryker skorna
Bergsåkertränaren har med en joker även i kraftprovet Orebro Int’l över tre varv. Där jagar hans Algot Zonett (V75-7) dagens fetaste segercheck – 400 000 kronor.
– Vi har haft det här loppet i tankarna en längre tid. Han står bra inne på 20 meters tillägg och det är hans distans, så det klart att vi har sneglat mot det här lite grann.
Algot Zonett startar med spår två på 20-volten och för första gången sedan juli i fjol ska han tävla utan skor på hovarna.
– Vi har velat lite fram och tillbaka i början av veckan men jag var jättenöjd med honom i torsdagsjobbet, så planen är att vi ska köra barfota. Det är lite svårbedömt vilken effekt det kan ge men det känns som att han måste höja sig lite grann för att kunna hävda sig. Han funkade inte riktigt barfota runt om förra sommaren men det är en lite annan häst nu. Hans utveckling tog ju väldig fart i höstas och han har en aktion som det borde passa för.

”Väldigt nära toppformen”
Även Merrit (V75-2) har formen i zenit. Senast levererade han en mycket stark avslutning efter positionsstrul.
– Han gjorde ett sådant lopp att det kändes som att han hade studsat tillbaka formmässigt. Jag tycker att han var väldigt bra och han hade lika väl kunnat vara två som fyra. Han är väldigt nära toppformen och det blir spännande att starta honom nu igen.
– Allt ser bra ut förutom att han möter Nurmos häst (6 Seismic Wave), som är väldigt bra och kanske hade kunnat hävda sig bra i gulddivisionens också. Jag begär inte att Merrit ska slå den.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Örebro med TIPSAREN / SPELGUIDEN
Nästa artikelFem tippar V75 till Åby 8 maj 2021

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.