Inför V75: Jensen med het trio

154

Inför V75: Jensen med het trio

Flemming Jensen gör resan till Örebrotravet på lördag för att sela ut tre intressanta hästar inom V75®.
Störst segerförhoppningar har han på den med sämst utgångsläge.
– Jag tror nog att Eros Zola är min bästa chans för dagen, säger den danske topptränaren om sin segerstaplare.

Eros Zola (V75-6) har vunnit 15 av karriärens 31 starter och ståtar inför helgen med sex raka segrar. Femåringen har visat att han klarar alla distansen och är oberoende av löpningsförlopp. Att han den här gången lottades till spår tolv bakom startbilen över 2 609 meter är alltså inget som får hans tränare att hänga läpp.
– Eros Zola har levererat bra lopp hela säsongen. Nu har han spår tolv och inte världens bästa förutsättningar men det är en fin häst och han hör hemma i en högre klass än det här (bronsdivisionen). Jag tror nog att han är min bästa chans för dagen, säger Flemming Jensen utan att tveka.

Bra spår över favoritdistansen
I den inledande silverdivisionen står Flemming Jensens hopp till Emoji (V75-1). Hingsten gick starkt i tredjespår sista 800 meterna när han senast slutade trea bakom dubble Oslo Grand Prix-vinnaren Ble du Gers och härdade elithästen Floris Baldwin. Men Flemming Jensen var ändå inte nöjd med sin häst.
– Han blev lite bekväm senast. Visserligen gick han en fin långspurt men jag tycker att han har gjort bättre prestationer. Nu har han ett fint spår och är med där framme direkt, så det kan lösa sig lite bättre den här gången, men jag trodde som sagt mer på honom senast.
Sist men inte minst ska Flemming Jensen svinga sig upp bakom B.G.Pastor Jonte (V75-7) i klass I. Han gjorde debut för Jensen i sin senaste start men galopperade oturligt i Jörgen Sjunnessons händer när han var på väg att överta ledningen efter 700 meter. Efter att ha tappat många meter gick han ikapp klungan och höll sedan farten bra som femma. Nu startar han med spår tre bakom bilen över kort distans.
– Jörgen var nöjd med hästen både före och efter galoppen senast. Formen verkar ganska okej och nu går han ut över favoritdistansen och har ett fint spår. Det handlar om att få riktigt fina pengar, säger Jensen.

Föregående artikelANALYS ALLA AVDELNINGAR + NÄSTAGÅNGARE + ANDELSSPEL TILL V75 SOLÄNGET
Nästa artikelInför V75 (söndag): Nurmos har tre som kan vinna – ”Nu blir det barfota runt om”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.