Inför V75: Joakim Elfving har vind i seglen

132

Inför V75: Joakim Elfving har vind i seglen

Joakim Elfving har vind i seglen och på lördag kan framgångarna fortsätta i V75.
Bergsåker står värd för tävlingarna och Rommetränaren åker dit med tre hästar.
– Jag tycker att alla tre ska streckas på V75, säger 31-åringen.

Joakim Elfving hade is i magen när sjukdomar i fjol satte stopp för stallets hästar. Genom att ta det lugnt och träna målinriktat och långsiktigt kom han tillrätta med problemen. I år har han ett topptrimmat stall med hästar som vinner lopp i parti och minut. Seger i närmare var fjärde start är facit så här långt. Och den statistiken kan bli än bättra i lördagens jackpotkryddade V75 på Bergsåker i Sundsvall, där 46 miljoner kronor hägrar i sjurättspotten.
– Jag tror allra mest på Qrystal Roc (V75-3) men jag tycker att alla tre ska streckas på V75, säger Joakim Elfving.
Qrystal Roc galopperade senast kort efter start men hade inför den starten tagit tre segrar och två andraplatser i årets fem starter.
– Senast var det strul med omstart och även lite strul när de skulle upp till bilen. Det behövs inte så mycket för den här tjejen för att det ska bli fel och den starten är bara att glömma. Vi har kollat igenom henne efteråt och hon är fräsch och fin och bra i träningen. Jag tror att formen är densamma som tidigare.
Spår nio bakom bilen och lång distans, hur ser du på lördagens lopp?
– Hon har utvecklats väldigt bra på kort tid och även om 1 600 meter kanske är hennes favoritdistans tror jag att hon fixar 2 600 meter bra också. Det blir ett spännande prov och spår nio blir bra åt henne. Därifrån kan hon gå med i ryggar och komma till slut. Hon kommer gå utrustad precis som tidigare och jag tycker att hon ska med tidigt på kupongen. Hon är som sagt under utveckling och står sig bra i klassen.

”Vann helt okörd”
I kallblodsloppet är det Ängspilens (V75-4) tur att försvara stallets färger. Det gjorde han med bravur i sin senaste start, då han tog en övertygande seger från ledningen.
– Han hade fått träna på i ett par veckor inför den starten och det hade han tagit till sig på bästa vis. Han vann helt okörd och på en bra tid. Allt verkar bra med honom efter det och hästarna han möter är ungefär jämgoda med de som var med senast.
Han har springspår i volten. Vill du se honom i ledningen igen?
– Det där får Rikard (Skoglund) lägga upp men hästen är nog bäst när han får springa fritt där framme.
Senast gick Ängspilen utan framskor och det är samma balans som gäller på lördag.
– Han är lite trång i gången och blir lite säkrare utan framskor. Det klart att det också gör sitt till. Han har visserligen sprungit med barfotskor tidigare men det blir mer naturligt för honom utan skor.

Barfota ger extraväxel
Sist men inte minst ur Joakim Elfvings trio är Lyx Håleryd (V75-7). Hon har också gått bra i vinter men senast kastade hon tidigt in handduken från ledningen.
– Jag tror inte att formen är sämre än tidigare men senat provade vi i ledningen och hon visade att hon inte trivs med att springa där. Så nu går vi tillbaka till det gamla upplägget att köra i ryggar och låta henne gå till slut. Vi återgår också till helstängt huvudlag och planen är att köra barfota runt om den här gången. Det har gett henne en rejäl växel tidigare. Hon är kvick iväg så det är bara att försöka komma iväg så bra som möjligt från springspåret.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLullus Nästagångare till V86
Nästa artikelInför V75/jackpot: Utrustningsstatistik

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.