Inför V75: Jockey vässar favoriten

241

bronsfaaaaaaavvvo

V75-favoriten Balticas Yahoo har fått special-träning inför lördagens bronsdivision i Halmstad. Hästen galopptränar tillsammans med Sveriges championjockey Per-Anders Gråberg. – Han blir starkare i ”bak-kärran” av det här, berättar Gråberg.

Amatörtränade Balticas Yahoo, tio segrar på 21 starter, blir med all sannolikhet favorit i V75:ans första avdelning i Halmstad på lördagen. Det många kanske inte vet, är att hästen har trimmats inför uppgiften på … Täby Galopp. – Jag har ridtränat honom fem eller sex gånger. Han har känts väldigt fin på den stora banan på Täby, berättar Per-Anders Gråberg. Men Gråberg, Skandinaviens i särklass bäste jockey i år med över 100 segrar, betonar: – Hästens ”bak-kärra” blir starkare av att galoppträna, tittar man på hur galopphästar ser ut i muskulaturen där bak så ser man det på en gång. Men jag tror att Balticas Yahoo måste galoppträna ännu mer än han gjort hittills, för att det här ska full effekt. Balticas Yahoo tränas av amatören Ingemar Croon och delägs och matchas av tränaren och hans tre söner. Ingemars son Oscar Croon tror hårt på galoppträningen: – Jag pratade med galoptränaren Caroline Malmborg på Täby, hon hjälpte oss med att anlita Gråberg. Balticas Yahoo har haft lite problem med muskulaturen i höger bakben, därför har vi lagt om träningen. Men jag tror att ändrad träning i sig är en positiv sak för travhästar, Balticas Yahoo har även dressyrtränats tidigare, säger Croon.

Vinstchansen? – Vi kan ju inte veta säkert vad den här omlagda träningen ger. Men om Balticas Yahoo är som han ska, tycker vi att han är bra nog att vinna V75-1, även om han travar hela loppet utvändigt om ledaren.

Robert Okpu

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Halmstad 10 November 2012
Nästa artikelJanne Jackpot har anlänt till Halmstad