Inför V75: Kan Jan-Olov Persson fälla Melander?

262

jan-olov-persson

Järvsöfaks väljs in i Hall of Fame.
Samtidigt har kallblodshjältens tränare Jan-Olov Persson tre kallblodshästar till start, på lördag när Hagmyren arrangerar V75.
– Men loppet är normalt en straffspark för Gunnar Melanders stjärna Månprinsen A.M. säger Persson.
På lördag kommer Hagmyren givetvis att uppmärksamma att kallblods-ikonen Järvsöfaks, med totalt 201 segrar i karriären, är den senaste travprofilen att väljas in i prestigefyllda Hall Of Fame.
Men i dagsläget är det inte alls säkert att hingsten själv kommer att vara på plats på Hudiksvalls travarena.
– Järvsöfaks är halt i ett ben just nu. Han kommer i alla fall inte att kunna leda någon defilering, säger hemmatränaren Jan-Olov Persson.
Som givetvis är väldigt stolt över den senaste utmärkelsen, som Järvsöfaks har fått. Som en av få fyrbenta profiler hittills invalda i Sveriges Hall Of Fame.
Och då kanske inte bara för hästens tävlingsprestationer.
– Det är bara att titta på uttagningarna till Svenskt Kallblodsderby i Östersund, under tisdagen den här veckan. 17 av de 21 hästarna i de två kvalen har Järvsöfaks som far, farfar eller morfar. Det tycker jag säger allt, resonerar Persson.
Även på lördagens V75:a, så är det ättlingar till Järvsöfaks, som selas ut från Perssons stall i Erik Graléns minne (V75-5). 7 B.W.Gulliver har Järvsöfaks som morfar, 9 Lärkan är en son till Hallsta Lotus och har således Järvsöfaks som farfar, och 15 Guli Järven har Järvsöfaks som pappa!

Varnar för rekordsänkning
– Men loppet är normalt en straffspark för Gunnar Melanders 12 Månprinsen A.M. som är lite bättre än dom andra hästarna, säger Persson.
Har du givit upp?
– Nej, även om Månprinsen har en straffspark, så får vi försöka ”lägga ut lite koner” framför målet.
Hur är formen på dina tre?
– Alla tre känns bra.
Vem känns bäst?
– Den som jag kanske har lite skrällfeeling för, är 7 B.W. Gulliver. Han känns bättre än någonsin. Det är en väldigt stark häst, som tyvärr har haft lite problem med travet hela livet. Men nu är han verkligen på gång.
B.W. Gulliver, som nu körs av Torbjörn Jansson, har fyra starter på V75, och två segrar.
Vid den första V75-segern, Guldtäcket på Dannero  2010, blev det en rekordsänkning med över tre sekunder.
– Det kan han kanske inte göra om. Men jag blir inte ett dugg förvånad, om han rekordsänker på lördag, säger Jan-Olov Persson.

Robert Okpu

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet