Inför V75: Läge för ledningen

71

inför v75® läge för ledningen

Två oväntade andrapris för två veckor sedan.
På lördag hoppas stall Haapakangas på ännu mer.
– Jag har bra känsla, säger Veikko Haapakangas, inför V75® på Hagmyren.

Det var på Bergsåker förrförra lördagen som två potentiella jätteskrällar från stall Mika Haapakangas spurtade in som tvåa.
1 Special Major (V75-1) som spelad till 50 gånger pengarna och 8 Special Topmodel (V75-5) spelad till 31 gånger.
På lördag är duon tillbaka på V75 och inte heller denna gång tycks spelarna ta hästarna på allvar med fyra respektive en procent av spelet i ryggen på fredagseftermiddagen.
Men det hindrar inte stallets förstaman och tränarsonen Veikko Haapakangas från att andas optimism.
Special Major släppte ledningen i sin senaste start, men den här gången låter man sugna på att aldrig släppa någon förbi sig från innerspår i startvolten.
– Han gjorde ett jättebra lopp senast trots att det hade blivit längre mellan starterna då. Han överraskade många, men jag visste exakt hur bra han är. Spåret är så bra det kan vara, jag såg att Redén (Daniel) hade en ”finlandsfärja” från spår 6 (Versace Boko) och sedan var det en snabbare häst från spår 7 (Barry Wadd). Det är väl de han kommer att få över sig. Jag tror i alla fall att han kan svara ut spår 2-3-4-5 i alla fall. Vår häst är väldigt snabb ut och jag har en väldigt bra känsla, berättar Haapakangas junior och informerar att hästen kommer att tävla med samma utrustning som i sin senaste start förutom att man byter ut jänkarvagnen mot en modell som är tillåten i voltstart.

Nytt huvudlag för att svara konkurrenterna
Vad gäller Special Topmodel ser det dystrare ut på förhand med spår 8 bakom startbilen.
– Hon har ett tråkigt spår, men är riktigt bra och kommer att göra det fint, säger Haapakangas som knyter sina största förhoppningar till en annan häst, 1 Special Topsecret i V75-2.
Här är emellertid spelarkåren med på noterna då hästen är knapp favorit i ett jämnt streckat lopp.
– Det är jättebra att det bara är fem hästar på volten när hon har spår 1. Dwight får avgöra om han vill ta rygg eller köra henne i ledningen. Jag körde henne i ledningen i ett Diamantstoförsök i Skellefteå och hon gjorde det bra därifrån mot tyngre hästar än jag tycker att det är emot den här gången. Så jag har en bra känsla för henne också.
Hur bra känsla?
– Att hon är favorit är upp till spelarna. Jag skulle inte spika henne, men jag skulle absolut ta med henne. Hon får lite tätare starter nu och gjorde ett tufft lopp senast även om hon bara var femma. Hon gick en tuff tid från dödens. Hon har vunnit fem lopp i år och hon är i ordning, säger Haapakangas som i alla fall kommer att utrusta sin häst för att få springa i ledningen.
– Hon går barfota runt om och istället för blinkers som senast så kommer hon att ha open eye-huvudlag på högersidan och stängt på vänstersidan så att hon kan svara hästar på utsidan och springa lite rakare. Vagnen blir samma som Special Major, en jänkarvagnsmodell som man får använda i voltstart.

Föregående artikelV75 HAGMYREN avd 1-3 + UNIK Spårstatistik
Nästa artikelFem tippar V75 till Färjestad 17 september 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.