Inför V75: Lindblom har tre formkort

189

treform

Åke Lindblom har ett stall i toppform. Örebrotränaren startar tre hästar på V75 och samtliga kommer med en färsk seger i ryggen. – Jag är alltid optimist, men jag måste säga att det ser spännande ut på förhand den här gången.

Vi träffade Åke Lindblom i samband med onsdagens V86-tävlingar på Solvalla och passade på att fråga honom om lördagens V75-chanser. Först ut av stallets tre V75-hästar är 3 A.Hannibal (V75-1) i Breeders’ Crown-finalen för treåriga hingstar och valacker. I sitt försök vann hästen enkelt efter att Åke Lindblom fått bestämma i ledningen – Han var väldigt bra och vann på lätta fötter. Han gick ett lätt jobb i dag och kändes kanonfin. Det var en häst jag trodde mycket på tidigt i våras, men tyvärr fick han en spark på ett bakben och det stoppade upp honom lite grann. Men nu verkar han tillbaks i riktigt full form. Förhoppningar? – Ja, det är klart. Jag tror alltid att man ska kunna vara med där framme och det tror jag den här gången också. Gör du några ändringar som vi bör känna till? – Nej, jag tycker att han var jättefin sist så det blir exakt samma. Taktiken? – Det är ett bra spår. Jag får köra till en bit från start så får vi se vad som händer. Om jag får ledningen underlättar det naturligtvis.

Ska absolut streckas I lärlingsloppet lånar Åke Lindblom ut 1 Spike de Robotiere (V75-5) till Danne Nilsson för tredje starten i rad. – Hästen kommer från seger och han var med i det här jobbet i dag med A.Hannibal. Han kändes också väldigt fin. Han har ett bra utgångsläge och han är hyggligt startsnabb för att vara fransman. Han springer sin 1.15-tid och sedan får vi ser hur långt det räcker. Danne vann med honom senast och det är ett samspelt ekipage tycker jag. Dom kommer bra överens. Ska han streckas? – Absolut. V75-omgången avslutas med ett lopp i silverdivisionen och 3 Macho Gossip (V75-7) har ett intressant utgångsläge bakom bilen över sprinterdistans. – Han var ute i fredags på Romme och sprang ifrån dem bara. Visserligen var det inte lika hårt motstånd som det är nu, men han vann med tussarna kvar på 1.12,1 och det yttre förutsättningarna var kallt och snöstorm höll jag på att säga. Banan var bra men det var väldigt kallt och kyligt. Skulle han få ledningen räcker han långt även på V75.

Lars-Ove Pettersson

Föregående artikelNästagångare 3-7 november
Nästa artikelV75 Eskilstuna 3 November 2012