Inför V75 (lördag): Bra chans för stallets nye stjärna

170

inför v75® (lördag) bra chans för stallets nye stjärna

Gabriella Laestander jobbar heltid med familjens nio hästar
Fyra startar på V75® när Winter Burst fortsätter på Umåker.
– Bästa chansen är Selmer I.H., men räkna inte bort Dante Godiva och Avaboy, säger Skellefteåamatören.

Gabriella Laestander har sysslat med hästar i större delen av sitt liv och numera är hela familjen inblandad i rörelsen och hjälps åt med de nio hästar som finns i stallet.
– Jag fick en ponny när jag var 13 år och på den vägen är det. Jag har inte jobbat hos någon proffstränare utan har snappat upp lite här och där och är självlärd till stor del. Numera är hela familjen med i stallet och dottern har tre ponnyer att sköta och det är full rulle hela dagarna och alltid finns det något att göra.
Bästa hästen så här långt är Face The Evil som var en segerstaplare och ”bankomat” för stallet.
– Han hade tjänat drygt 700 000 kronor när vi köpte honom och han slutade karriären med ytterligare tre miljoner och han vann hela 48 lopp för oss. En fantastisk häst på alla sätt och jag hoppas givetvis att vi ska få fram en lika bra häst igen eller ännu bättre.
Kanske är det Selmer I.H. som är den nya stjärnan. Sjuåringen köptes i höstas och hästen har tävlat starkt och blir stor favorit på lördag när V75® avgörs på Umåker.
– Jag hoppas att han kan bli lika bra, han har i alla fall kapacitet för det. Vi fick nys om att han var till salu och lade ett bud och efter ett tag så accepterade säljaren och vi åkte och hämtade hästen efter bara några timmar. Det känns att det är något extra, han är ganska liten till växten, men växer på banan.

Isbana oroar inte
Det är rejäl vinter i Umeå och det kommer att bli isbana och det oroar inte Gabriella.
– Nej, Selmer I.H. har så lätt för sig och är van att tävla med brodd. Jag har tränat honom på is i veckan och det var inga problem även om det inte var i några snabbare farter. Han kändes jättefin och jag tycker att han ska ha en bra chans. Det är bara sju hästar i loppet och det underlättar och han är tuff och kan göra lite själv i loppen vilket han visat flera gånger.
Stall Laestander har ytterligare tre hästar till start i omgången och två ska streckas.
– Marciano (V75-1) har ingen chans att vinna och han gillar inte isbana. Han får pengar bara han fullföljer loppet och kanske han kan ta sig förbi någon på upploppet.
– Dante Godiva (V75-3) köpte vi något senare än Selmer I.H. av samma ägare och även Dante Godiva kom i ett fint skick och jag tycker att han har tävlat bättre och bättre hela tiden. Han avslutade piggt senast och har ett bra spår och kan öppna ganska bra, det är min känsla i alla fall, han är inte så van vid voltstart. Lång distans klarar han det visade han senast även om det inte är någon fördel. Han tävlar med samma utrustning och med brodd som senast och det klarade han fint.
– Avaboy (V75-7) har varit väldigt bra på sistone och svarat för två mycket bra insatser. Han har varit lat och bekväm och på slutet har det varit mer ”drag” i honom. Han gillar isbana och kommer säkert att vara gynnad av det till skillnad från en del konkurrenter. Läget gillar han inte då han gärna vill vara med där framme och jag blir inte förvånad om kusken är ganska offensiv. Avaboy är så pass fin för dagen att han inte ska nonchaleras.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare + andelsspel till V75 JULDAGEN!
Nästa artikelV75 Tips + Massor med Nästagångare till SOLVALLA 26 december 2021

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.