Inför V75 Lördag: Daniel Redéns tankar…

169

Conrads Rödluva

Ingen rädder för vargen.
Men väl för Rödluvan.
Daniel Redéns superstar får konkurrenterna att darra i lördagens final av Drottning Silvias Pokal och ser ut att bli den som tar över på stosidan i det framgångsrika stallet efter Delicious U.S. och elitloppsklara Double Exposure.

Stall Zets fuxa Conrads Rödluva väcker uppseende på tävlingsbanorna.
Stoet vinner nästan varje lopp hon ställer upp i och brukar oftast ge intryck av att hon går på halvfart. Stilen är lufsig och utseendemässigt är hon långtifrån någon smäcker uppenbarelse som ju varit fallet med Daniel Redéns andra stostjärnor.
Conrads Rödluva är muskler och inställning i en röd förpackning.
På lördag i finalen av Drottning Silvias Pokal (V75-1) planerar man att köra stjärnan utan skor på bakhovarna för tredje gången i karriären. Alltså med samma balans hästen hade vid sina två största segrar under fjolåret, den i Svenskt Travoaks och stonas Breeders’Crown.
– Hon har aldrig vässats för något lopp men ska nog vara så bra som hon visat några gånger tidigare i den här finalen. Jag kommer att fortsätta köra med järnskorna hon gått med båda starterna i år, vi lättar henne inte fram men däremot rycker jag bakskorna igen, säger Daniel Redén.
Conrads Rödluva har respekten med sig i tävling men som häst betraktat är hon mera som…ja, en snäll hund om man får tro tränaren.
– Hemma är hon som en hund. Hon gör inte mycket väsen av sig. Hon bara följer med i ryggar i träningen och sticker inte ut som många andra gör. Så man lägger inte märke till henne så mycket.
Hemma på gården i Örsundsbro i Enköping körs stoet sällan av chefen själv. Hennes roll i träningen är att vara en i mängden och bara köras i draget av de andra hästarna i jobben.
– Jag vill att hon ska gå i ryggar. Det är ganska tufft att gå först på min bana, så jag har inte ens börjat vässa henne i några farter ännu och låtit henne gå först. Vi har tagit det ganska lugnt och allting verkar normalt, säger Solvallatränaren.

Svårslagen storfavorit
På elva starter i karriären har det blivit åtta segrar för Conrads Rödluva som nu tjänat 5,2 miljoner kronor. Hon blir dagens största favorit på Åby på lördagen och endast sjukdom eller en otursgalopp ser ut att kunna välta henne.
Den röda stjärnan är helt enkelt en av landets allra mest påpassade framtidshästar. En lugnt tagen talang vars största uppgift 2019 är Stochampionatet.
– Jag vill inte toppa henne för just det här. Men allt känns jättebra, jag är nöjd med var hon är för dagen och hoppas att det ska räcka långt.

Outsider i guld
Daniel Redén hoppas tjäna pengar med Convivial Church i Drottning Silvias Pokal. En slant i första hand gäller också med stallets duo i V75-7 (finalen av Kungapokalen) – Zephyr Kronos och Night Rhythm.
Lägesrapporten kring Whitehouse Express (V75-3) är spännande.
– Det var länge sedan han var så fin. Så det är lite smygform på honom och sedan kan han tävla barfota vilket är ett stort plus. Han kan öppna rätt så bra och i morgon (lördag) kommer han nog att öppna bättre ändå med tanke på att det blir barfota. Så ett bra lopp bör han nog få från innerspåret. Det är hans favoritdistans och det kan bli en chockeffekt att han kommer att kunna gå barfota igen. Men han möter några som är väldigt bra, det vet jag. Örjan får lägga upp taktiken med open stretch och allt, men han är i varje fall i bra form, säger han om Whitehouse Express i gulddivisionen, Algot Scotts Minne.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEn mor och en dotter som toppar kusk- och tränarligorna i Boden
Nästa artikelÅrets unga förebild i Svensk Travsport

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.