Inför V75 (lördag): Efter världsrekordet – nu jagar superstoet ny storloppstitel

60

Inför V75 (lördag): Efter världsrekordet – nu jagar superstoet ny storloppstitel

Hon överraskade många när hon slog till med världsrekord i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen.
På lördag kan nästa storloppstitel bärgas.
Då startar Wild Love i Jämtlands Stora Pris.
– Man kan inte räkna bort henne, säger toppstoets kusk Kevin Oscarsson.

För de travfrälsta är Wild Love ett känt namn sedan flera år tillbaka. Hon har tagit många segrar i V75® och satsningen i Frankrike under vintern och våren resulterade i tre vinster och över en miljon kronor i prispengar. Likväl var det många som blev överraskade när hon i sin första start i Sverige på närmare ett halvår tog hem Harper Hanovers lopp på tangerat världsrekord – 1.11,9 över 3 180 meter. Trots att hennes tränare Anders Lindqvist och ägare Bengt Simberg andades optimism inför loppet gav hon 187 kronor tillbaka på en satsad tiokrona på vinnarspelet och som tvåprocentare på V75 fick hon utdelningen för sju rätt att rusa från 39 000 till 562 000 kronor.
– Jag låg rätt så lågt hela veckan och ville inte tänka på loppet för tidigt. Det klart att jag visste det mesta om loppet efter att jag sett startlistan men jag ville inte gå in för mycket på det innan tävlingsdagen. Det var först då jag riktigt började sätta mig in i det och efter värmningen, när jag kände hur bra hon kändes, började jag tro mer och mer på henne. Och det var ett väldigt prat om Jerry Mom (fransk häst som var hårt spelad reds.anm.) hela dagen. Han och Wild Love var i stort sett jämsides gången innan i Paris, och då fick Wild Love ett tufft lopp, så det var lite konstigt att det inte pratades så mycket om det. Jag blev i alla fall inte superöverraskad när hon vann, säger Kevin Oscarsson.
Hur många gånger har du sett loppet i efterhand?
– Det rullade rätt mycket på vägen hem från Solvalla men efter det har jag inte kollat på det. Jag brukar inte komma ihåg allt från loppen men jag har som ett bildminne i huvudet efter Harpers. Även om det kanske inte såg ut så från sidan så hände det väldigt mycket hela tiden. Många som bytte positioner, körde mot varandra och sådär, och jag höll koll tempot, vilka som låg på innerspår och ville ut och allt sådant. Jag minns hela loppet väldigt starkt.
Går det att beskriva känslan när du vred ut till full attack och kände att ni skulle vinna?
– Det var en otrolig känsla. Det spelar egentligen ingen roll vilket lopp det är. När man vrider på och det finns krut kvar i benen och man känner att det här tar vi, då får man liksom ett pirr i kroppen. Det är det man letar efter som tävlingsmänniska.

Väldigt häftig häst
Om det där pirret infinner sig över upploppet på Östersundstravet får Kevin Oscarsson svar på vid 18.45 på lördag kväll. Kanske pirrar det lite extra bara av att vara med i loppet som körs på mammas gata? Kevins mor Susanne Oscarsson kommer från Östersund.
– Att loppet går i Östersund är kanske inte en så stor grej för mig, men mormor bor kvar där uppe och det som gör att det betyder mycket är att det skulle betyda otroligt mycket för min mamma om vi skulle lyckas ta det ända till seger.
Hur ser du på loppet?
– Det är ett stort lopp som alltid lockar bra hästar så vi förstod att det skulle bli tufft, och det blev v-ä-l-d-i-g-t bra hästar. Motståndet är knivskarpt och jag tror att det kommer krävas en 1.10-tid för att vinna. Men det ska bli roligt att köra loppet och spännande att se vad Harpers har gett henne.
Hur ser du på innerspår bakom startbilen?
– Jag minns en gång när hon hade innerspår i Karlstad och då fick vi tredje par invändigt. Hon känns lite rappare och stabilare nu och även om jag inte tror att vi kan köra om ledningen är känslan att vi kan få en bra position.
Drömscenariot?
– Jag tar gärna rygg på ledaren eller tredje par invändigt, helst med en bra häst i ledningen och någon utvändigt som vill tävla. Går första varvet runt 1.11 och vi får lucka från 600 kvar blir hon farlig. Det är många bra emot och även om han har spår åtta tror jag att Hail Mary blir tuff. Men man kan inte räkna bort henne och det ska bli väldigt kul att köra henne igen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför men jag blir alltid extra glad av att köra henne, hon är en väldigt häftig häst.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.