Inför V75 Lördag: Klartecken från Lugauer

166

Klartecken från Lugauer

Conrad Lugauer tränar inte bara favoriten Campo Bahia i Svenskt Travderby.
Han har även flera toppchanser i lördagens V75-omgång – och spikar sig själv med två hästar i Fem tippar V75.
– I min värld är det två bra spikar, säger Lugauer.

Jägersro-tränaren är glödhet inför den stundande derbyhelgen. På söndag tränar och kör han favoriten Campo Bahia i Svenskt Travderby. Hästen vann sitt uttagningslopp lekande lätt och Lugauer är supernöjd med sin stjärna inför det stundande slaget.
Men innan dess är tysken i farten även på lördag. Han tränar och kör flera hästar i V75 som har stora möjligheter att vinna. Åtminstone om man får tro Conrad Lugauer själv. Han spikar nämligen två av sina hästar Norton Commander och Spartak Face i det officiella tipset Fem tippar V75 och tippar ytterligare en häst, Night Brodde, etta.
– Om jag tror på mina hästar så säger jag det. I min värld är det här två bra spikar och jag har väldigt bra chanser på V75, säger Conrad Lugauer som uttalar sig på följande vis om hästarna i jackpotomgången där minst 28 miljoner kronor väntar till en ensam vinnare med sju rätt.
– Night Brodde (V75-1) galopperade bort sig senast men hade kanske inte tagit sig vidare till Derbyt i alla fall. Hästen har bra fart och kapacitet men kan vara lite av en gangster som sin pappa och kan vara lite ofokuserad. Det kändes som att han behövde sidostången senast och därför blir det vanlig vagn den här gången med sidostänger. Jag vill inte snacka upp mina hästar men han är snabb ut och har ett bra spår. Det är inte omöjligt att han kan leda runt om, säger Lugauer.

”Nära köra galopp – det kostade segern”
– Norton Commander (V75-5)
 hade lite otur att han inte fick vinna Jubileumspokalen senast. Hade han inte blivit instängd hade han kanske kunnat överta ledningen. Han vinner även loppet om han får fritt 200 meter kvar. Nu kom han loss 150 kvar och accelererade så mycket att han höll på att galoppera. Jag blev tvungen att ta upp honom för att inte köra galopp och det kostade segern. Hästen gör annars vad jag förväntar mig och sprinter 1.10- och 1.11-tider varje gång över medeldistans. Jag är nyfiken på hur fort han kan springa nu över 1640 meter. Han har ett bra läge och är startsnabb och jag tycker det är toppchans. Inga ändringar, barfota runt om igen.

”De som ska slå honom måste vara otroligt bra”
– Admirer (V75-6)
 har lite mindre vinstchans än mina övriga V75-hästar. Han blev lite het i dödens senast på Inti Boko och det blev för tufft. Han gick ändå 1.14,1 så det var inte så dåligt. Nu får han gå på rulle den här gången och lång distans är ett plus. Formen finns där och det är en typisk outsider. Om man jagar stora pengar ska man plocka med honom för hästen är fit for fight.
– Spartak Face (V75-7) har varit mycket bra i två raka segrar och kändes jättefin i jobbet i morse (måndag). De som ska slå honom här måste vara i ett otroligt bra skick. Han har blivit betydligt bättre som valack och slappnar av på ett helt annat sätt nu. Han är riktigt snabb ut och läget med innerspår är perfekt. Det blir barfota bak igen och eventuellt blir det rycktussar för första gången. En toppchans, säger Conrad Lugauer.

Föregående artikelInför V75 Lördag: ”Det är riktigt bra tryck i hästen”
Nästa artikelInför V75 Lördag & Söndag: En vinklad startbilsvinge

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.