Inför V75: Magnus A Djuse tror på toppchans

251

Magnus A Djuse tror på toppchans

19 år och en av trav-Sveriges största talanger.
Magnus A Djuse tror på toppchans med Lukas Rauen när V75 gästar Hagmyren.
– Hade någon annan kört och jag istället spelat, då hade han varit en självklar spik. Så bra tycker jag att han är, säger ”Lill-Jämten”.

I år har Magnus A Djuse kört in drygt 3,6 miljoner kronor. Mycket starka papper för en lärling med licens på Östersundstravet.
Magnus A Djuse är yngst i brödraskaran Djuse där samtliga valt att satsa på travsporten. Mattias är proffstränare på Solvalla, Martin är proffs på Bergsåker, men på väg att flytta till Frankrike, och Mats är precis som Magnus lärling på Östersundstravet.
– För mig har det alltid handlat om trav, redan sedan jag var liten. Jag var väl åtta år när jag tog ponnylicens och då hade jag kört mycket hemma. Så jag det har varit trav hela livet i princip, säger 19-åringen.
Har du inte sysslat med några andra idrotter?
– Jo, jag spelade lite fotboll och innebandy, men la av i 14-15-årssåldern. Jag hade väl aldrig det rätta intresset, men sedan är det bara trav som gäller, säger Magnus som bor kvar hemma i Brunflo, en kvart med bil söder om Östersund.

Stabil segerprocent
I mars 2016 körde Magnus A Djuse sitt första lopp. Första året blev det 60 starter och sju segrar, året efter 150 starter och 20 segrar.
I fjol blev det hela 400 starter och med en stabil segerprocent på 12-13 varje säsong körde han in nästan 2,5 miljoner kronor 2018.
– Det har gått över förväntan. När jag började hade jag inga kunder utan började på noll, men nu får jag köra fler och fler lopp och bättre och bättre hästar.
I år har framgångarna fortsatt med samma fina segertakt och tre veckor in i juli har Magnus passerat 3,6 miljoner kronor via 52 segrar på 440 starter.
– Jag tycker att trav är häftigt, ett roligt och lite annorlunda jobb där ingen dag är lika. Det är kul att köra hästar, att köra lopp. Jag tycker om tävlingsmomentet, det är roligast om man har gjort det man ska, att man kört ett bra lopp.
Framtidsdrömmar?
– Jag har inga planer på att bli tränare, utan i så fall skulle jag vilja bli catchdriver.
Magnus A Djuse, där A för Anders, kallas ibland för ”Lill-Jämten”.
– Det är Robert Karlsson som började med det när han refererar här i Norrland. Jag tycker det är ett ganska bra smeknamn. Han brukar ropa det när jag vinner lopp.

Vann V75 i april
Frågan är om V75-publiken får höra ”Lill-Jämten” på lördag då Magnus A Djuse har två chanser inom V75-spelet på Hagmyren.
Först ut är Mr Golden Quick (V75-1) – en häst som Magnus vann V75 med på Umåker i april.
– Det är en häst som är mycket bättre än raden. Han har jättebra form men haft dåliga lägen på slutet och hamnat sist från början. Om jag lyckas komma ner i banan så har han har en vass speed. Jag tycker att han ska streckas om man tar med några hästar på kupongen. Jag tycker att han går ner lite i klass jämfört med de två senaste loppen.
Störst förhoppning har ändå Magnus A Djuse på Lukas Rauen (V75-4). Han till och med spikar sig själv i ATG:s populära tips ”5 Tippar V75”.
– Det är en kanonhäst som är väldigt bra för klassen, han har för lite pengar på sig för sin kapacitet. Hade någon annan kört och jag istället spelat, då hade han varit en självklar spik. Så bra tycker jag att han är, säger Magnus a Djuse.
Om du skulle beskriva Lukas Rauen?
– Han är allround, stark och snabb. Senast var han inte perfekt i travet, men vi ändrar lite till den här starten. Han slog ihop senast och kommer därför gå utan skor fram den här gången.
Taktiken?
– Vi sitter där vi sitter men jag kommer söka mig ut i andraspår direkt, sedan får vi se vad Örjan Kihlström gör med U.R.Faxe som jag tror blir favorit och som visade fin speed senast, den vill jag inte dra fram på slutrundan utan jag tror jag kommer att köra fram i tidigt skede. Egentligen är det ingen häst i fältet som skrämmer.

Föregående artikelV86 resultat och eftersnack Östersund 24 juli 2019
Nästa artikelV75 tips med Janne Jackpot till Hagmyren 27 juli 2019

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.