Inför V75: Molnen har skingrats för Eriksson

158

inför v75® molnen har skingrats för eriksson

Efter regn kommer sol.
Anders Erikssons tunga 2022 fick en lysande avslutning och stallet går in i det nya året med vind i seglen.
– Jag får tacka hästägare och personal som bet ihop och hade lika bra tålamod som jag, säger Solvallatränaren.

Mellan 31 maj och 31 augusti startade inte stall Anders Eriksson en enda häst. Sjukdom satte stopp och hela stallet sattes på paus.
– Det var tufft. Speciellt för mig som är färsk tränare. Det var bara mitt andra år som tränare och att då åka på långtidsinfektioner, det var ungefär det sämsta som kunde hända, säger Anders Eriksson i veckans avsnitt av podden V75® – lördag hela veckan.
Men vändningen kom. Under hösten började hästarna dyka upp på tävlingsbanan igen och i december infann sig toppformen i stallet. Fyra segrar på elva starter talar sitt tydliga språk och Gaylord Am satte punkt för året med en strålande prestation på nyårsaftonen. Trots galopp utklassade han motståndet i bronsdivisionen på V75®.
– Det var typ ett år sedan han var så där riktigt bra senast så man har gått och väntat på att han ska komma i form igen och få visa upp sig. Det var kul att han fick göra det sista dagen på året och på V75.

Siktar på spets runt om
På lördag står Färjestadstravet värd för V75 och Anders Eriksson kan inleda det nya året lika bra som han avslutade det förra. Han beger sig till Karlstad med två hästar och först ut är Everglo Lemon (V75-1). Fyraåringen startade så sent som i förra veckan och föll då med flaggan i topp.
– Han har varit bra två gånger i rad nu och framför allt var han riktigt bra senast. Det var bara hans sjätte start i livet och han fick ett tufft lopp och kämpade hela vägen och blev bara slagen av en smygkörd häst (Mud Hill), som jag dessutom tycker är väldigt bra. Jag var jättenöjd med honom senast och jag tror inte att han kommer vara sämre nu på lördag.
Hästen startar över kort distans för första gången och från spår tre bakom startbilen hoppas Anders Eriksson på ledningen.
– Det är ett betydligt mer passande spår för honom den här gången och distansen är också spännande. Jag tror att han kommer bita ifrån sig riktigt bra på 1 600 meter.
– Han höll ledningen väldigt enkelt på Valla för två starter sedan från spår ett, och jag tror nästan att spår tre är ännu lite bättre för honom. Det kanske finns någon startraket med men min häst öppnar väldigt bra i alla fall. Han har bara gått i ledningen en gång och då lyckades han vinna. Så han är obesegrad där och vi får försöka fortsatta att vara det.

Bra spår för första gången
Den andra hästen från stallet är Pleasure for Cash (V75-5). Han tävlade flitigt på V75 i tidigare regi men nu är det ett tag sedan han var med i travets elitserie.
– Normalt sett ska inte 380 starpoäng räcka för att komma med på V75 men den här årstiden är det lite skralt anmält, så han fick hänga med han också. Jag tror inte att han gör bort sig.
Nioåringen gör sjätte starten för Anders Eriksson och de två senaste gångerna har han skurit mållinjen som fyra. Senast efter ett lopp som första häst i andraspår.
– Han höll farten rätt så bra senast och jag hoppas att han ska komma allt eftersom han startar på. Och det är första gången som han har ett bra spår sedan vi fick honom, så det ska bli kul. Han har inte vunnit lopp hos mig än men jag hoppas att han ska göra det, kanske redan nu på lördag.

Föregående artikelInför V75: Djuses elitsto i silverdebut
Nästa artikelV86 Tips från Spelguiden/Tipsaren 4 januari 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.