Inför V75: Morötter istället för sill och nubbe

205

morotter

Midsommar är årets bästa tid – men sill och nubbe är inget för travtränaren Stefan Melander som hellre äter morötter.
– Det här är bästa årstiden och trevligt med långa ljusa dagar. Vi har många hästar igång och det ska bli skoj i helgen, säger ”Tarzan” som har sex chanser på V75.

Det är jackpot på V75 med 47 miljoner kronor till en eventuell ensam vinnare. Traditionsenligt är det Kalmar som är värd för travfesten på söndagen och det brukar bli mycket publik och gemytlig stämning med Leif ”Loket” Olsson som konferencier.
Tävlingarna håller hög sportlig klass och en som har laddat rejält är Solvallatränaren Stefan Melander som åker söderut med sex topphästar.
Först ut är Friction (V75-1) som är lite av årets häst på V75 med fem segrar i travets elitserie hittills i år.
– Han har varit en av våra favorithästar hela tiden. Efter Kungapokalen i fjol provade vi att operera halsen på honom, och peppar, peppar ta i trä, känns det som att det blev lyckat. Men det är svårt att veta, halsar är svårt, säger Stefan Melander.
Friction provade sedan även mot derbyt och blev femma i försöket som vanns av Kadett C.D.
– Tyvärr hade jag inte hunnit få honom i form till derbykvalen men sedan har han fått tävla på hela hösten och vintern och därefter har han gjort det väldigt bra..
Vet du själv hur bra den här hästen är?
– Vi ska inte överdriva, men han är stark och ganska oöm. Han är verkligen stark och säker.
Vad känner du för söndagens uppgift?
– Jag har rutin på en sak och det är att det inte går att veta. Han kan bli väldigt laddad och ibland är han väldigt harmoniskt.

Två chanser i guld
I gulddivisionen, Kalmarsundspokalen, har Stefan Melander en duo till start. För femåriga stoet Cruise Speed (V75-3) handlar det om gulddebut.
– Det är svårt att hitta lopp till henne och nu ville jag ha ett lopp i tiden och 1 640 meter. Hon är lite mer resesällskap den här gången och är hon femma, sexa är det bra, jag är nöjd med pengar.
Oracle (V75-3) provade Elitloppet näst senast och sedan var han fyra i Jämtlands Stora Pris.
– Honom är jag riktigt nöjd med och han känns jättefin. Han kan kanske vinna, även om ”Ecke” har en bra chans att leda hela vägen med I Won´t Dance. Min häst fick bra hårdhet i Frankrike i vintras och han nu mött den högsta eliten på slutet, han är snabb och jämn och gick jättebra senast i Östersund.

Spännande förutsättningar
Citrin
(V75-4) har tio placeringar bland de tre men bara en seger hittills i karriären. Nu har det fyraåriga stoet spännande förutsättningar med spår två bakom startbilen över sprinterdistans och Björn Goop i sulkyn.
– Hon har väldigt bra form, men jag har ingen aning om motståndet. Men hon borde få en bra position, säger Stefan Melander.
V75-omgången avslutas med ett kraftprov över drygt tre kilometer och Stefan Melander har två hästar till start i Kalmarsundsstayern. Saston och Pitch Command var i fjol rena segermaskinerna med tio respektive nio segrar men båda jagar första årssegern här.
– Saston fick ett tufft lopp på Vincennes i december och jag valde att han fick vila istället för att starta på efter det. Kanske blir det Frankrike igen för honom i höst. Han har varit ringrostig på slutet men är på väg upp i form.
– Pitch Command var tvåa i Örebro i Orebro Intn´l utan riktig form och sedan gick han otroligt bra som tvåa i Harper Hanovers lopp. Nu sist blev han lite för ivrig och galopperade i gulddivisionen. Jag tycker att båda mina ska med om man spelar.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.