Inför V75: Mot spets och SM-titeln?

64

inför v75® mot spets och sm titeln

Efter två segrar och en tredjeplats i sin nya regi kan Dear Friend nu bärga första SM-titeln till sin tränare Marcus Lindgren.
– Hon var ovanligt fin i de två senaste jobben hon har gjort här hemma, jämfört med vad hon brukar vara, så vi är positiva, säger Halmstadtränaren inför lördagens V75®.

Det har blivit dags för SM-dagen på Åbytravet. Totalt ska sex svenska mästare koras inom ramen för V75 och det är i Sto-SM som Marcus Lindgren har chans på titeln. Hans vapen, Dear Friend (V75-1), kom till stallet i juli och hon tycks trivas utmärkt i sin nya miljö. Seger mot bland andra elitloppsfinalisten Night Brodde i Smålandsmästaren följdes upp med triumf i stoeliten. Senast avslutade hon starkt som trea i Giant Diablos lopp och av tonläget hos hennes tränare att döma kommer hon vara ännu bättre den här gången.
– Jag tycker faktiskt att hon har blivit bättre och bättre. Hon var ovanligt fin i de två senaste jobben här hemma, jämfört med vad hon brukar vara, så vi är positiva, säger Marcus Lindgren.
Som sig bör är motståndet stenhårt i Sto-SM och spår sju bakom startbilen är ingen dröm. Honey Mearas är förhandsfavorit från innerspår, men hon är ingen blixt från start och det är inte alls omöjligt att mycket startsnabba Dear Friend kan ta hand om ledningen.
– Jag tycker att hon har visat i de här tre starterna att vi inte behöver vara rädda för motståndet. Läget är inte bra men det kanske kan bli spets i alla fall? Erik (Adielsson) har kört henne två starter i rad och han var riktigt nöjd med henne senast. Han kommer få bestämma taktiken själv men jag skulle bli väldigt förvånad om han inte skickar iväg henne och testar, säger Marcus Lindgren.

Föregående artikel4 saker du behöver tänka på innan du satsar på trav och galopp
Nästa artikelWho’s Who på rätt väg

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.