Inför V75 Multijackpot: ”Banan håller Sprintermästarklass”

290

inför v75®:multijackpot ”banan håller sprintermästarklass”

V75-tävlingarna på Nyårsafton flyttades tidigare i veckan från Axevalla till Halmstadtravet.
Vädret runt om i landet ställer till problem för många av landets travbanor. Trots svajigt väder i Halland sista dygnet är banmästaren Håkan B Johansson inte orolig.
– Jag står på banan nu, och just nu håller den Sprintärmästarklass, säger Håkan B Johansson.

Med tanke på att vädret skiftar snabbt i Sverige från minus till plusgrader blir det bekymmersamt att hålla travbanorna i schack.
– Vi har jobbat hela dagen, och kommer fortsätta under kvällen. Det vi har gjort är att vi först har dragit av materialet, runt om, på hela travbanan. Efter det har vi lagt på ett nytt material för att sedan dra av det igen. Detta är en teknik för att torka banan. Det som återstår är att vi ska hyvla banan för att sedan lägga på ett grövre materiel, säger Håkan B Johansson.

”Väntar regn – har full beredskap”
Under Nyårsafton väntas regn i Halmstad, och det är något som inte gynnar banunderlaget.
– Vi är redan nu inställda på regn, och har full beredskap, och en plan för det. Prognosen visar att det ska bli mindre regn än vad vi trodde, och det är givetvis en fördel.
Håkan B Johansson har arbetat som banskötare i Halmstad i 34 år, och är i nuläget inte orolig för att banan kommer ställa till bekymmer.
– Jag står på banan nu, och just nu håller den Sprintärmästarklass. Förmodligen kommer regnet och fukten göra att underlaget blir lite krävande, men jag är i nuläget inte orolig för att banan ställer till problem för hästarna eller kuskarna. Jag kommer somna lugnt i kväll när vi är klara med arbetet, avslutar Håkan B Johansson.

Föregående artikelV75 med 83 Miljoner på spel! Tips + Nästagångare!
Nästa artikelInför V75 (nyårsdagen): ”Vikingen en av två som kan vinna”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.