Inför V75 (multijackpot): Selmer kanske i sitt livs form

57

Inför V75® (multijackpot): Selmer kanske i sitt livs form

Toppar som Who’s Whos och Elian Web är hästar som ska slås i gulddivisionen på Romme.
F-ö-r tufft för Selmer I.H. som gör resan från Umeå för söndagens drabbning?
– Selmer kan inte läsa och vi är övertygade om att han kommer göra en bra insats igen, säger Samu Sundqvist.

Efter V75® tre dagar i rad rundas påsken av på Rommetravet med en ordinarie omgång och multijackpot på söndagen (påskdagen).
Den sista avdelningen är gulddivisionen över 2640 meter.
Ett lopp där elitloppsdeltagaren Elian Web har läge på favoritpositionen ledningen från ett tredjespår och fjolårets tvåa i Åby Stora Pris Who’s Whos aviserar årsdebut.
Samu Sundqvist är mycket nöjd med Selmer I.H. för dagen.
Efter den imponerande insatsen utvändigt ledaren hemma på Umåker i början av mars – där det blev seger på 1.11,3 på en långtifrån sommarlik bana – började Sundqvist prata om att hästen kändes bättre än någonsin..
– Det verkar lite så. Han fortsätter utvecklas för varje lopp han gör. Vi tittar framåt och det känns som vi hittat rätt, säger Samu Sundqvist på lördagen i hästtransporten på väg ner till Dalarna.
Efter storsegern i Breeders’ Crown som fyraåring var Selmer I.H. var på väg mot de verkliga höjderna. 2019 och 2020 blev hyfsad säsonger, inte mer.
I december visade Selmer I.H. sitt rätta jag igen då han spurtade till seger i gulddivisionen på Bergsåker. En seger som överraskade spelarna.
I andra starten 2021 såg hästen glimrande ut över kort distans i Grand Slam 75 på hemmabanan. På söndagen (V75-7) handlar det om 2640 meter – lite av Selmers specialdistans.
– Ja, han trivs på distansen. Allt är bra efter senaste starten, han har ätit morötter i massor som vanligt. Mika Forss är tillbaka i sulkyn och han får lägga upp det själv efter förutsättningarna. Vi fokuserar bara på Selmer och inte så mycket på motståndet. Selmer kan inte läsa och vi är övertygade om att han kommer göra en bra insats igen, säger Samu Sundqvist.
Om allt fungerar hoppas Stall Ratu att man ska kunna vara med i Guldbjörken under Umåkers V75-dag i mitten av maj.
– Vi anländer till Romme lördag kväll och är inte oroliga för övernattning. Selmer I.H. både äter och dricker bra vid resor och är en lugn individ. Han tävlar med skor runt om, öppet huvudlag och samma vagn som vanligt. Den enda ändring från senast är att det blir sommarskor nu och att Mika Forss är tillbaka i sulkyn.

Mika Forss kuskar igen
Finske toppkusken Mika Forss vann Breeders’ Crown-finalen 2018 med Selmer I.H. och har inte kört hästen på över ett år nu.
– Det är en otroligt fin häst det här och det verkar som att han är tillbaka där han ska vara. Fyraåringssäsongen var så fin. Lite synd att behövde tid efteråt då men nu kan han vara tillbaka. Det är svårt motstånd och läge men han kan vinna loppet om det stämmer, säger Mika Forss.
Du kör tre hästar på Romme V75, utöver Selmer I.H. även 10 Power Blaster (V75-1) och 3 Joseph Boko (V75-6). Bästa chansen?
– Det är fina hästar allihopa men både Joseph och Selmer möter tufft motstånd och det är mycket som ska stämma. Power Blaster tror jag har bäst chans. Han är fint i ordning och klarar dödens. Det är tufft att vinna från ett bakspår men jag hoppas att de köra fort och att vi kan komma till slut, slutar Mika Forss.

Fotnot: Första V75-start på söndagen är ordinarie ”V75-tid” klockan 16.20.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Påskafton Avd 1-5 från TIPSAREN/SPELGUIDEN AB
Nästa artikelInför V75 multijackpot: Svenske mästaren tillbaka i hetluften

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.