Inför V75: När chefen är borta – då får Zeb chansen

124

zeb jonasson segerdefilerar bakom lovdala principito 1440x1028 jpg

Zeb Jonasson tillhör landets mest framgångsrika lärlingar och går för närvarande det sista steget på tränarkursen. 24-åringen kommer inom kort kunna titulera sig proffstränare, men ännu så länge saknas det en V75®-fullträff på meritlistan.
Kanske kan den komma den här lördagen när lördagsnöjet avgörs i Bollnäs.
Medan arbetsgivaren Claes Sjöström befinner sig på semester får Zeb chansen bakom två av stallets adepter inom V75®. Först ut 1 Jerka Sting (V75-1) som näst senast vann ett försök i Bronsdivisionen för att därefter sluta femma i finalen. Den här gången är det debut ett trappsteg uppåt, i Silverdivisionen.
– Jerka Sting är ju ny i klassen och så där, men det är en häst som alltid gör sitt. Han är väldigt ärlig och kommer att växa in bra i den här klassen också.
Betyder det att det kan bli ett snällare upplägg så här i Silverdebuten?
– Nej, det blir kanske inte någon ”dräparresa”, men vi kommer köra som att vi ska vara med dem, vi kommer tävla. Ledningen hade såklart varit bra, särskilt som man då får hålla Sayonara på utsidan. Sedan är det väl lite frågetecken kring spåret, hästen är ingen raket, han kan väl öppna ganska bra men det är ingen garanti för att vi lyckas hålla ut dem, säger Zeb med tillägget:
– Jag känner mig inte slagen på förhand, det tycker jag inte. Med rätt resa tror jag han är med där framme.
Hästen har tävlat barfota runt om i de senaste starterna. Hur blir det nu?
– Det blir bakskor på den här gången. Det är klart att det i slutändan kanske kan göra någon procent på prestationen, men inte så mycket som hos många andra. Hästen är som sagt väldigt ärlig och gör det han ska oavsett förutsättningarna.

Breeze har formen – men inte läget
Några lopp senare selar stall Sjöström ut hedersmadamen 12 Breeze (V75-6) som går ut i ett tufft försök av Diamanstoet. Den meriterade femåringen har ingen seger i raden, men form. Breeze avslutade skarpt på en topptid senast.
– Breeze blir det väl ett lite liknande upplägg med som det varit på sistone, att vi får köra lite på chans med henne. Hon har ju gått jämnt och säkert nu och gjort flera bra prestationer lite i skymundan och vi hoppas att hon gör samma nu.
Hon har verkligen hittat tillbaka till toppformen?
– Ja, man kanske trodde att hon var lite ute för räkning ett tag, men nu verkar hon ha hittat toppformen igen. Jag tycker hon var jättebra senast och gick under 1.12 i voltstart då. Så jag tror att hon har hittat den rätta formen igen.
Läget är såklart ingen höjdare. Det blir att köra till slut?
–Ja, kan man ”gömma undan henne” lite och få några bra ryggar, då räknar vi med att hon kommer gå bra till slut igen.

Föregående artikelFem tippar V75 till BOLLNÄS 9 september 2013
Nästa artikelInför V75: Båth med formdjur och formkusk

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.