Inför V75: Norsk laddning!

122

Inför V75 Norsk laddning

Full gas med sikte på att leda runt om.
I två avdelningar.
Anders Lundström Wolden har taktiken spikad med båda sina hästar på Färjestad.

 Det norska laget är mindre än vanligt när Färjestad bjuder in till Unionskampen och V75 med jackpotpengar.
Men det innebär inte att man lär åka hem segerlösa.
I Odd Herakles har norrmännen omgångens tyngsta favorit, men det finns andra tränare som gästar från väst med höga ambitioner.
Inte minst Anders Lundström Wolden som inte hymlar det minsta om upplägget med båda sina hästar.
Först ut är femårige Abrakadabra (V75-2) som vunnit 11 av 23 starter i karriären och närmast kommer från två raka till bottenodds på nationalarenan Bjerke.
– Hästen halsopererades i juli och har visat strålande form efter det, förklarar Lundström Wolden som använt en vanlig sulky i dessa lopp, men nu anmält jänkarvagn.
– Det är lurigt att försvara innerspår över 1 640 meter på Färjestad, men hästen är våldsamt startsnabb och om någon ska klara det så är det han. Jag känner inte till alla motståndare, men menar ändå att det ska handla om en bra vinstchans från ledningen. Det blir skolöst fram. Vad gäller vagnen har jag inte bestämt mig ännu.

”Väldigt gynnad av att gå med körspö”
Lika positiva är tongångarna kring Allway G.T. (V75-7). Även här handlar det om en frontrunner som tvingats attackera bakifrån i sina två senaste starter. Innan dess radade han upp tre raka segrar, två från ledning och en utvändigt om ledaren.
– Hästen har varit väldigt bra hela året och är i absolut toppform för dagen. Han är bra bakom bilen, men jag känner inte till startsnabbheten hos alla svenskarna. Dessutom är han väldigt gynnad av att gå med körspö, informerar Lundström Wolden kring sjuåringen som inte haft någon tur då han gästat Sverige tidigare. På Jägersro 2018 blev hästen störd till galopp med krafter kvar på upploppet. När han provade V75 på Färjestad i våras blev det en blytung inledning med 600 meter i tredjespår fram utvändigt ledaren. Det räckte till ett sjättepris, men bara två tiondelar bakom vinnande Staro Costashorta och på samma tid som tvåan.
Om det ska bli ett bättre utfall nu avgörs sannolikt i startrusningen.
– Jag tror att det är få hästar i Norge som slår honom från dödens över den här distansen. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag. Kommer han till front så blir jag optimist, säger Anders Lundström Wolden.

Föregående artikelInför V75: Ingen flax med startspåren för Johan
Nästa artikelV75 Jackpot – Analys avd 3-5

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.