Inför V75: ”Nu är det tryck i hästen igen – bra chans”

104

Inför V75: "Nu är det tryck i hästen igen – bra chans"

Martin de Bos har tagit flera V75-segrar de senaste åren men i förra starten var han inte som bäst.
Inför V75 på Mantorp meddelar Petri Euro att hästen återigen är sitt rätta jag.
– Nu känner jag igen honom och det är bra tryck i hästen, säger Puro.

För alla travinitierade är det verkligen sen gammalt att Petri Puro inte startar sina hästar i onödan. Halmstad-tränaren har pendlat mellan 25 till 50 i segerprocent de senaste åren och när han plockar ut sina hästar i V75 är det iordningställt. För snart två veckor sedan vann Burning Man V75 på Åby och nu på lördag kan det vara dags igen. Tränare Puro selar ut Martin de Bos som är en välkänd V75-häst där han har segerdefilerat flera gånger och ofta varit placerad bland de tre främsta. Han tog tre V75-segrar på två månader i höstas och har nu inte långt kvar tills han når Gulddivisionen. Däremot i senaste V75-starten på Jägersro var han inte som bäst.
– Martin de Bos (V75-7) var lite sämre senast och blev passerad till slut av bakomvarande hästar och det brukar han inte bli. Det var heller inte något bra tryck i honom i träningen efter det. Jag lät hästen vila och fick bara jogga lite lätt i två veckor. Nu känner jag igen honom igen och det är återigen bra tryck i hästen. Förmodligen har han haft en sjukdomsperiod bakom sig, säger Petri Puro.
– Jag har kört tre jobb nu varav ett rejälare jobb. Hästen känns väldigt framåt nu och lika bra som när han var som bäst och vann V75 tidigare i vinter och i höstas. Då kände jag att det bara var att anmäla ut honom till start igen. Det här var ett passande lopp över lång distans som passar bra.

”Avslutar alltid starkt – bra chans”
Martin de Bos tillhör favoriterna i V75-avslutningen. Han har spår sju bakom bilen över distansen 2640 meter. I sulkyn sitter som vanligt Peter Ingves.
– Han har ofta haft dåliga spår och hamnat långt bak. Även om han avslutat starkt är det inte alltid som han har hunnit fram. Nu är det dåligt läge igen men ett plus att det är lång distans. Han kan öppna bakom bilen vilket han visade när han spetsade på Åby för tre starter sedan. Då vann han trots att han var knölig och rullig och inte som bäst. Vi fixade till honom och han har varit fin i travet efteråt.
– Det är lite svårt att säga om han är tio meter från toppformen eller om den sitter där redan. Jag tycker att han har chans om han är som tidigare, och det tror jag att han ska vara. Det blir inga ändringar, utan helstängt huvudlag och vanlig vagn. Vi har aldrig ryckt tussarna på honom och det är inte aktuellt nu heller, säger Petri Puro.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.