Inför V75: ”Nu blir det ju dessutom kuskplus på Bergsåker”

474

inför v75® nu blir det ju dessutom kuskplus på bergsåker

Hallå där…
…Bodentränaren Hanna Olofsson som semestrar i Spanien över Bergsåkers lördagstävlingar med V75® och hyr in tvåan i kuskligan i Sverige Mats E Djuse som kusk till formtoppade The Oak L.A.
– Mats är superduktig och den här gången blir det ju ”kuskplus” som tidningarna brukar skriva, säger Hanna skrattande.


Du har dragit på dig en kortare avstängning och passar på att ta ledigt?

– Ja, det är jag och min sambo Joe Larsson som är i Spanien. Mats är ju säker och som sagt får spelarna ta kuskplus i beaktning nu. Ibland har vi lite kontakt före loppen Mats och jag, men inte den här gången. Nog tycker jag att 7 The Oak L.A. (V75-5) ska ha lite chans i varje fall.
Du var lite orolig för formen inför V75 i Boden och även läget med spår tolv den gången. Men det var ingen pardon. Du vann mycket enkelt efter att ha bombat runt i spåren. Enligt experterna nu är det tuffare i finalerna och hästen rankas också ner på läget bakom bilen?
– The Oak L.A har varit riktigt bra två gånger i rad nu och vi får hoppas att han håller formen. Han känns fortsatt positiv hemma och skulle jag vara spelare hade jag tagit med honom på lappen. Han är rätt oöm, kan ju göra loppen nästan hur som helst på egen hand. Dessutom har han faktiskt utvecklat en speed också vilket han inte alltid haft. Jag tycker att det är en fin häst men det tycker väl alla som är med i finalen att de har! Jag tycker att det är lite vingelläge men vi får se helt enkelt.
Du tog en dubbelseger som kusk i V75 i Boden för 14 dagar sedan. Karriärens första dubbel på V75 måste ha suttit bra.
– Det var roligt så klart, men det kom en vardag ganska snabbt på med andra hästar som ska tävla. Fast det är klar att man har njutit lite extra!
Du vann även med mamma Gunnels Icegirl L.A. i Diamantstoet den dagen och skrällde till 55 gånger pengarna på vinnarspelet. Även hon är med på lördag i Diamantsto-finalen (V75-4). Gunnel har uttalat sig i tidningarna och sagt att den hästen har chans att vinna med rätt resa. Håller du med?
– Helt klart. Hon är jäkligt snabb alltså, stark också och även om det kanske var några ur motståndet som underpresterade den dagen så gick hon trots allt först i tredjespår sista varvet och det är inte någonting som alla gör direkt. Man får lura henne lite och hålla henne på bettet så blir hon bara än mer sugen på att tävla, säger Hanna.
Avslutningsvis lite om hästnamn som förbryllar. Du har även en Oak L.A. i stallet (diskvalificerad i V75 i Klass II i Boden samma dag som Hanna tog sin dubbel), en fyraårig valack som så gott som heter samma sak om din vinnare, den ett år äldre THE Oak L.A.. Skiljer gör bara ”The-et”. Hur blev det så här?
– Det är min pappa (Lars Olofsson) som har huvudansvaret för namngivningarna på hästarna han föder upp. Han föder ju upp en del hästar och just i det här fallet hade han hunnit glömma eller tänkte inte på att han redan hade en häst som hette så. Vi brukar ju ha lite familjeråd vad gäller namnen och det får vi tydligen fortsätta med, säger Hanna Olofsson som på lördag har färske V75-vinnare THE Oak L.A. till start i klass I-finalen på Bergsåker.

Föregående artikelGlimmas DD till VAGGERYD 28 juni 2023
Nästa artikelInför V75: ”Jag hoppas att vi leder hela vägen”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.