Inför V75: Nu hoppas tränaren på revansch

166

Nu hoppas tränaren på revansch

Hetsig eller lugn?
Det är frågan.
I lördags blev Doctor Doxey Zenz stekhet – nu hoppas tränaren på revansch i Sommartravets final.
– Jag kommer att köra betydligt lugnare i värmningen, hälsar tränaren Mathias Andersson.

I lördags på Hagmyren blev Doctor Doxey Zenz femma efter ett tufft lopp utvändigt om ledande favoriten Eldorado B.
– Jag fick ge upp chansen hålla ledningen redan före start då han blev stekhet i defileringen. I värmningen var han lugn, men efter att jag tryckte av honom blev han som förbytt. Det är svårt att räkna på vilken sida han vaknar. Att det blev ett par omstarter var inte heller bra för oss.
Med en het häst i händerna valde Mathias Andersson att byta ut rygg ledaren mot dödens och från positionen utvändigt om ledaren blev det till slut ett femtepris.
– Jag ville inte ligga och dra i honom i rygg ledaren och när han är som bäst då tror jag han har chans trots att det blev dödens. Jag tycker att han håller helt okej i loppet, även om han kanske var något sämre än vad jag hoppats. Han gick ändå en 12-tid full väg i dödens, säger Mathias Andersson.

Perfekt startspår
12 000 kronor blev belöningen för femteplatsen och det innebar samtidigt att Doctor Doxey Zenz står bra inne i Sommartravets final (V75-7) i Rättvik på lördag. Den sexårige hingsten har tjänat 1 081 500 kronor och tilläggsgränsen är satt till 1 150 001 kronor.
– Helt perfekt. Dessutom kunde vi inte fått ett bättre utgångsläge. Ensamt springspår på 20 meters tillägg var det bästa spår vi kunde fått, solklart. Det är dessutom springband och vi får extra långt anlopp, säger Mathias Andersson.
Hur ser du på chansen?
– Spåret är som sagt var bra och har han en normal dag kan jag ladda. Motståndet är väl inte den tuffaste upplagan. Jag tycker att han ska ha chans, även om det luktar dödens. Jag har en häst som inte funkar bäst i ryggar, han är bäst utan ryggar då han kan löpa på. Jag tar hellre dödens än tredje ytter.
– Han trivs utvändigt ledaren. Om han har en normal dag och håller sig lugn finns även en chans att vi till och med siktar mot ledningen, men det beror vem som sitter där. Jag tycker väl vi har 20 procent chans att nå ledningen och 50 procents chans att komma till dödens, säger Mathias Andersson.
Du låter rätt optimistisk?
– Ja, men jag tycker inte det är några monsterhästar med. Muscle Hustle är en bra häst men står byngligt på det och är ojämn.

Blir lugnare värmning
Gör du några ändringar?
– Jag kommer att köra betydligt lugnare i värmningen med fokus att bara hålla honom lugn, bara ta det easy. Om jag gör några andra ändringar bestämmer jag senaste. Vi körde barfota runt om på Eskilstuna för tre starter sedan och nu har han hovar om jag vill köra barfota runt om igen. Men barfota gör ingen större skillnad heller, det är på marginalen. Det kommer inte vara det som avgör om han vinner eller inte, då är det viktigare att han håller sig lugn.
Din känsla i övrigt?
– Jag har en bra känsla. Han har gått bra på Rättvik. Vi har startat där två gånger, en gång vann han med 70-80 meter och andra gången blev han tvåa. Han har skött sig bra där och hoppas han gör så igen. Jag tror Rättvik blir bra.
V75-omgången kryddas av en jackpot och totalt finns chans på 44 miljoner kronor i potten för sju rätt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.