Inför V75: Nu ska det laddas!

114

Inför V75: Nu ska det laddas!

The Bald Eagle – ett namn snarlikt pappan Bold Eagles.
På söndagen avslutar superstjärnan Bold Eagle tävlingskarriären med ett lopp i Belgien och dagen före kan sonen med hyllningsnamnet slå till med seger i V75 i Rättvik.
– The Bald Eagle får absolut inte glömmas bort – nu kör vi från ett bra läge! säger tränaren Reijo Liljendahl

På söndagen får franske superhästen Bold Eagle runda av en mycket framgångsrik karriär som tävlingshäst med ett lopp i belgiska Mons.
Efter bland annat dubbla segrar i Prix d’Amerique har hingsten blivit mycket populär i aveln och i Sverige är nämnde The Bald Eagle tredje vinstrikaste avkomman efter Bold Eagle.
En modig eller djärv örn är pappans namn, fritt översatt. The Bald Eagles uppfödare Panamera Racing lät avkomman få namn efter USA:s nationalfågel den vithövdade örnen.
Reijo Liljendahls fyraåring passerar halvmiljonen intjänat med en mindre placering i klass I-loppet (V75-2) på lördag i Rättvik.
Tränaren har dock på känn att det kan bli mer än så. Man hoppas på seger i hästens debut i V75®. Läget med ett tredjespår bakom bilen är perfekt för The Bald Eagle som är en av spetskandidaterna.
– Formen börjar närma sig och nu är den så pass att den ska kunna räcka till en V75-seger. Vi kommer att spritsa upp honom lite grand till den här starten – det blir jänkarvagn och det kommer att bli någon form av stängt huvudlag, för att vi ska kunna köra från början, säger Reijo Liljendahl.
Ulf Eriksson kör hästen för första gången och lär få order om att ladda.
– Han står bra inne i loppet och har ett bra läge. Skulle han hamna i ledningen ökar chanserna. Han får absolut inte glömmas bort…nu kör vi, säger Solvallatränaren.
The Bald Eagle stod med tillägg senast i Anders Kilströms Minne i Bollnäs och spurtade bra efter en invändig resa. Hästen var bra även gången innan från 20 meters tillägg.
Det kan bli så att sonen med hyllningsnamnet (ägd av Kent Gustavssons Schakt AB, m fl) tar karriärens största seger samma helg som nioårige Bold Eagle kliver av scenen som tävlingshäst.

”Bästa chansen oavsett”
Reijo Liljendahl har tre hästar till start på V75. The Bald Eagle har den näst bästa chansen att hamna överst på prispallen på lördag enligt tränaren. Bästa chansen kommer i lördagens största lopp Sommartravets final med 300 000 kronor i förstapris.
– Mr Marvelous kanske ska gå barfota runt om för första gången men oavsett hur det blir med det på lördag tycker jag att det ska vara min bästa chans. Jag bestämmer senare vad det blir för balans efter att ha kollat hästens fötter.
Mr Marvelous står perfekt inne i loppet på startvolten med sina 455 000 intjänat (tillägg vid 460 000 kronor) och även om hästen inte startat på ett tag är sommarformen konserverad enligt Solvallatränaren.
– Hästen tränar bra, formen är bra och läget är intressant. Han har inte fått rätt utdelning på formen. Jag hoppas att han får det på lördag. Han har bara gjort ett dåligt lopp egentligen och det var i finalerna under elitloppslördagen. Matter of Fact (V75-1) har också bra form. Hon krånglade senast i första sväng och gick ganska bra efter galoppen och kan vara bland de tre om det stämmer.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.