Inför V75: Nu ska vinden vända för Caballion

222

caballlll

Topphästen Caballion har varit med i Elitloppet och stått för några riktigt svettiga prestationer i sommar.
Men i pengar räknat har det faktiskt bara blivit 150 000 kronor in på kontot i år.
– Det har varit lite stolpe ut, medger tränaren Henrik Larsson som siktar på revansch under resten av året – med början på V75 i Halmstad på lördag.

Henrik Larsson ser oerhört positivt på resten av sommaren med sin kapable fux Caballion.
– Tanken har hela tiden varit att han ska vara som bäst efter midsommar. Elitloppet kom lite hastigt och var mest en rolig grej, som inte blev så rolig kanske, säger Henrik angående Caballions ödesdigra galopp då.
Efter ett par oroväckande upplopps-galopper redan innan Elitloppet (inklusive ett barfota-experiment i Gävle där Caballion galopperade i slagläge på upploppet) var Caballion stabilare igen i Boden senast, dock var den vackre fuxen inte lika bra som vid ett par tillfällen tidigare.
– Han var nedsatt i Boden, han var röd i halsen efteråt. Men nu känns han otroligt fin igen.
Tränas han som ”vanligt”?
– Ja, men vi tränar honom väldigt lugnt just nu. Det var hårdträning under vintern, så han tränas inte särskilt hårt nu.
Henrik Larsson gör ingen hemlighet av att han gärna vill vara med i miljonloppet Hugo Åbergs Memorial i Malmö den 31 juli. Och ska Caballion vara med och fightas om segern där, bör han ha stor vinstchans mot det ganska ”vanliga” gulddivisionsgäng som han ställs mot i Halmstad.
Som vanligt körs Caballion av Henriks bror och hjälptränare Fredrik B Larsson, denna gång från ett sjundespår bakom bilen över de 2140 meterna.
– Han är allround, så distansen spelar inte så stor roll.
Är Caballion den bästa häst du eller Fredrik haft i träning? Är han bättre än Giant Superman, som var tvåa i Elitloppet?
– Han har kapaciteten att bli bättre än honom i alla fall. Caballion är så hård, jag tror att han har lite högre högsta nivå än vad Giant Superman hade.
En av Caballions stallkamrater från gården Erikssund utanför Stockholm, Jasper Lane, startar för övrigt i samma lopp på lördag (V75-3) från spår nio.
– Han är en hedershäst. Sist hamnade han efter en bit i ”dödens” (utvändigt om ledaren) och det är väl inte hans favoritposition, direkt. Han har varit helt fantastisk, med tanke på de problem han haft tidigare. Det är roligt att ha honom i stallet. Men han siktar nog på en slant i första hand på lördag.
Några ändringar som spelarna bör veta om?
– Nej, Caballion tävlar med skor som vanligt och Jasper Lane tävlar barfota.

Robert Okpu

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel, kvällsdubbel och Förbannade Ronnie!
Nästa artikelMange K vann ett abonnemang på HPT! Du kan också vinna!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.