Inför V75: Ny drömlördag för Kihlström?

195

dromlordag

I lördags skapade han magi ihop med Maharajah i Olympiatravet.
På Umåker kan han bli V75-kung igen.
– Det kan man ju hoppas, jag kör i alla fall flera intressanta hästar, säger Örjan Kihlström som tillhör favoriterna i samtliga avdelningar.
Lördagens uppvisning med Maharajah på Åby lever kvar i mångas sinnen.
Givetvis också hos Örjan Kihlström som visade sällsynta känslor och inte kunde hålla tillbaka tårarna efter loppet.
– Det var väldigt speciellt, det var det, och jag kan nog leva på den här vågen ett tag, säger Kihlström som inte oväntat fått ta emot mycket gratulationer efteråt.
– Ja, faktiskt. Det är många som kommit fram och sagt att de tycker att det var roligt. Det känns förstås extra. Det har varit några bra dagar.
En bra dag kan även denna lördag bli.
Kihlström är uppsatt i samtliga V75-avdelningar på Umåker och inte nog med det – alla styrningar ser ut att tillhöra de favoritskaran.
Mest spännande är förstås 8 Panne de Moteur vars imponerande årsdebut gjorde att han genast blev ett hett ämne i elitloppsdiskussionerna.
– Hästen kändes jättefin och det var skoj. Han var fin i fjol också så jag ska inte säga att det var någon jättestor skillnad, men det var i alla fall en riktigt bra årsdebut. Hur mycket krafter som fanns kvar över mål är alltid svårt att säga, men hästen var inte tom i alla fall, säger Kihlström som förutom tuffa konkurrenter även har sämsta utgångsläget att brottas med i Berth Johanssons Minne (V75-1) för femåringar.
– Det är klart att spåret är tråkigt och jag kan inte spekulera i någon taktik på förhand. Hur offensivt jag kör beror helt på hur loppet gestaltar sig.

Kan bättre än senast
Nästa häst ut är 11 Poobong (V75-2) som var fyra som hårt betrodd i V75 i sin senaste start.
– Allt löste sig bra i loppet, men hästen fick det inte riktigt att stämma. Han tappade travet lite grann och var inte så bra som han kan vara. Jag hoppas förstås att han ska vara bättre den här gången, det finns bra kapacitet i honom då han fungerar.
Kapacitet finns det onekligen även hos 4 One Too Many (V75-3) som tillhörde absoluta kulltoppen som tre- och fyraåring, men sedan dragits med stora problem. För två veckor sedan gjorde han comeback efter mer än ett års tävlingsfrånvaro och galopperade bort sig 600 meter från mål.
– Hästen kändes fin och var pigg i det läget, men schabblade till med travet en stund och snubblade i galopp. Det är svårt att jämföra med hur hästen kändes som yngre, det har gått så lång tid. Jag hoppas att han kommer tillbaka till normalt slag igen, men det normala är att han behöver ytterligare något lopp innan han kan vinna ett sådant här lopp. Mer än en outsider vill jag inte kalla honom ännu.
Vad gäller 6 Stamping i Vårbjörken för kallblod (V75-4) så blir det en ny bekantskap. Eller inte riktigt, Kihlström körde faktiskt hästen i karriärens tredje start, på Bollnäs 2003 då ekipaget slutade tvåa.
– Oj, det var ju tio år sedan. Nej, det loppet minns jag inte. Däremot har jag ju sett att hästen visat fin form i sina senaste starter så det ska bli roligt att få köra honom.
Vem är det bästa kallblod du har kört?
– Jag skulle väl säga Spang Best som jag fick prova på när han var som allra bäst. Sedan körde jag Alm Svarten också, men då var han gammal och hade väl sin storhetstid bakom sig.

”Riktigt bra igång”
One Too Manys lillebror 6 Pink Elephant körde Kihlström däremot till seger för två veckor sedan. En triumf som gör att han är på kronan inmatchad i klass II (V75-5).
– Han kändes fin och visade att han är riktigt bra igång för dagen. Jag tycker att han ska räknas här, slår Kihlström fast.
Nästa uppsittning är också en flyktig bekantskap. 3 Keep Well (V75-6) skrällvann trots galopp under elitloppshelgen i fjol, men det var också senast som ekipaget kamperade tillsammans.
– Hästen gjorde det bra den gången och det var en rolig seger, men mycket mer än så kan jag inte säga. Jag har ingen koll på hur dagsformen är.
V75-dagen avrundas med 1 Oolong (V75-7) som klättrat snabbt genom klasserna och nu gör debut i silverdivisionen och första starten över kort distans.
– Det är lite luriga förutsättningar för hans del. Vi kan knappast försvara ledningen och då krävs det tur. Vi får se hur det löser sig, säger Örjan Kihlström som däremot inte svävar på målet när han avrundar med att berätta vilka hästar han själv hyser störst segerförhoppningar med.
– Panne de Moteur och Pink Elephant.

Robin Johansson

Föregående artikelSatsa på James Bonds norrländska kusin.
Nästa artikelCommander Crowe sparkad

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.