Inför V75: Ökad träning och två förändringar

71

Inför V75®: Ökad träning och två förändringar

Två hästar med stigande form från ett stall som går för högtryck.
Kan Ola Karlsson bjuda på en ny överraskning under lördagens V75® på Halmstadtravet?
– Jag har skärpt upp träningen efter förra starten, säger han om en av sina kandidater.

Få tränare kan visa upp så solida resultat under 2021 som Ola Karlsson.
På 42 starter har stallets hästar slutat på pallen 29 gånger, en formidabel platsprocent på 69.
Så sent som i onsdags skrällde Taxi Out på V86® trots blytung resa och frågan är om det kan vara dags igen på lördag.
Karlsson plockar i alla fall ut två intressanta fyraåringar, båda relativt nyligen införskaffade från Stefan Melanders utförsäljning, och ingen speciellt hårt betrodd av spelarkåren.
Pre Calculated (V75-2) kom till stallet i höstas där han efter en inledande galopp inte varit sämre än fyra på åtta starter.
– Jag tycker att de två senaste loppen har varit okej, men jag vet om att han kan bättre. Jag tycker att han känns lite mer formstark nu så jag hoppas att han visa det imorgon, säger Ola Karlsson som hoppas återfinna formen från tredjeplatsen på V75® på Åby 6 mars då hästen slutade trea efter att ha körts fram utvändigt om ledaren. På lördag ska hästen dessutom tävla barfota fram för första gången i sin nuvarande regi.
– Jag var väldigt nöjd med honom i Göteborg, då fick han en tuff löpning. Det var kanske lite problemet, att jag varit lite för snäll med honom efter det. Jag har skärpt upp träningen lite efter förra starten och jag tror att han kommer att göra en minst lika bra prestation som i Göteborg, förhoppningsvis lite bättre också. Med tanke på ändringarna vi ska göra.
Är det fler ändringar än barfota fram?
– Han kommer att gå med urryckare för första gången.
Vilken effekt fick du ut av det i träningen?
– Jag fick precis det svaret som jag ville ha.

Bättre med full fart över mål
Stallets andra häst Digital Indy (V75-5) som får prova på tre varv, samma distans som han var tvåa över i debuten för Ola Karlsson näst senast.
Är det önskedistansen?
– Jag tror att han är rätt så allround och att allt mellan 2100 till 3100 meter funkar bra för honom. Det är ett väldigt bra läge för honom i alla fall.
Tror du att han kan dra fördel av distansen gentemot övriga?
– Det är mycket möjligt att han kan.
Hur känns det i träningen där?
– Nu startade han för inte så länge sedan så han har inte gått några tuffare träningsrundor, men han känns spänstig och fin. Det känns som att han är i fin författning.
Hur nöjd var du med honom senast?
– Jag var jättenöjd. Avslutningen var riktigt bra faktiskt. Första starten för mig fick han ett väldigt tufft lopp, jag mådde nästan lite illa av att det blev så som det blev. Därför var det skönt att han fick gå sista 800 senast med full fart in i mål. Det kändes betydligt bättre att komma ur det loppet än det första loppet.
Med de här två loppen i din regi, hur bra är han för klassen?
– Det är lite svårbedömt. Man ska inte glömma att han precis har kommit upp i den här klassen. Samtidigt har jag stor tilltro till min häst så jag hoppas att han inte ska göra bort sig. Jag kan honom inte fullt ut ännu så lite svårt även för mig att sätta in honom i den här klassen.
Ändrar du något på Digital Indy?
– Nej. Det enda jag inte kan säga riktigt ännu är vilket huvudlag han kommer att gå med. Första starten var han väldigt bekväm i värmningen och då satte jag på ett helstängt huvudlag till loppet. Senast var han betydligt rappare och då körde vi med ett öppet huvudlag. Om han värmer som han gjorde förra gången så kommer han att gå med ett öppet huvudlag.
Tror du att någon av dina hästar har bättre chans än den andra?
– Hade vi vänt på startspåren så hade jag trott på jättebra chans med Pre Calculated, men det krävs mycket tur om han ska kunna vinna det här loppet nu. När jag läser loppen så tycker jag inte att det är någon större vinstchans med någon av dem, men skulle det klaffa blir jag inte förvånad heller om de dyker upp i striden, säger Ola Karlsson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 HALMSTAD med TIPSAREN/SPELGUIDEN
Nästa artikelInför V75: Comeback på svensk mark för Chief Orlando

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.