Inför V75 onsdag: Bättre förutsättningar nu

96

Inför V75® (onsdag): Bättre förutsättningar

Han har vunnit i samtliga sina sju starter på svensk mark.
Efter strykningen av Tae Kwon Deo är nu Seismic Wave favorit i Jubileumspokalen.
– Han har utvecklats mycket i år och vunnit med krafter kvar varje gång. Jag tror att det står mellan min häst, Missle Hill och Zarenne Fas, säger Timo Nurmos.

Jubileumspokalen med en miljon kronor till vinnaren kryddar onsdagens V75 på Solvalla. Under tisdagen blev förhandsfavoriten Tae Kwon Deo struken för hälta. Det förbättrar utgångsläget lite för Seismic Wave som nu blev nedstruken till sjättespår bakom bilen. Den femårige valacken inledde karriären i USA där han tangerade världsrekordet för valacker som treåring på The Red Mile i Lexington. Seismic Wave vann då på 1.08,5 och efter det köptes hästen till Sverige och hästägare hos Timo Nurmos. Knappt ett år efter världsrekordet var det dags för debut på svensk mark och hästen är hittills obesegrad i Sverige i sju raka segrar. Enda plumpen i protokollet var i fjolårets Grosser Preis von Deutschland i Hamburg där hästen hade spår 14 i det stora fältet och kom bort helt.
– Seismic Wave (V75-6) matchade jag lugnt i fjol och han gjorde bara fem starter och vann i fyra av dem. Han fick sedan en rejäl vinterträning och ser mycket finare ut i kroppen i år som femåring. Han har fått mycket styrketräning och lagt på sig mer muskler och blivit starkare, säger Timo Nurmos.

”Varit förkyld – men mycket fin i träningen nu”
I år har Seismic Wave gjort tre starter och tagit lika många segrar. Han har vunnit i imponerande stil varje gång, både försök och final i V75. Senast lekte hästen hem en överlägsen seger i Ego Boys Minne och körande Björn Goop var mycket nöjd.
– Han tyckte att hästen kändes mycket bra och behövde inte rycka propparna. Seismic Wave har vunnit med krafter kvar varje gång i år. Han blev lite förkyld efter starten i Rättvik och fick vila lite. Men sedan har han tränat på och tränat rejält de senaste veckorna. Jag körde sista jobbet med honom måndag lunch och var mycket nöjd. Han kändes väldigt fin, säger Nurmos.

”Om han får spets är mycket vunnet”

Vad säger du om uppgiften nu för Seismic Wave efter att förutsättningarna har ändrats i och med strykningen av Tae Kwon Deo?
– Ja, en av värsta konkurrenterna är struken och vi har fått ett lite bättre spår. Min häst är snabb ut och om han får spets är mycket vunnet. Jag tror på förhand att det står mellan Seismic Wave, Missle Hill och Zarenne Fas. Jag tycker att de tre är de vassaste hästarna i loppet och tror att någon av dem vinner. Jag tror kanske att den svåraste konkurrenten är Missle Hill.
– Men min häst har aldrig förlorat i Sverige och jag måste tro på bra chans. Vi ändrar inget, utan kör barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn.

”Är en kapabel häst – spännande nyförvärv”
Solvalla-tränaren har ytterligare fem hästar till start i onsdagens V75. Två av dem startar i Big Noon-pokalen, ett tre- och fyraåringslopp med 300 000 kronor till vinnaren. Dessa är den italienfödda duon Bolero Gar, samt nyförvärvet Boston Wise L. Startspåren är fem respektive sju i voltstart.
– Bolero Gar (V75-7) är en kapabel häst som inte var som bäst senast. Han var inte riktigt frisk den dagen och fick vila lite. Nu känns han fin igen och han har varit väldigt bra i de tidigare starterna. Näst senast vann han med krafter kvar från dödens och han var även tvåa i Treåringseliten. Det var synd att han fick spår fem nu när det är voltstart för första gången. Jag tror att han klarar det för han är lugn och förnuftig men det är ändå inte optimalt. Hoppas att han sköter sig för då tycker jag att han ska räknas tidigt. Vi kör barfota och med vanlig vagn.
– Boston Wise L. (V75-7) är ett nyförvärv från Italien som jag har haft några månader. Han vann sista starten han gjorde innan han kom men känns betydligt bättre i jobben nu efter ett par månaders träning. Han har gått mycket jobb i backen och blivit starkare. Det är alltid svårbedömt i första starten och även veta hur han står sig mot konkurrenterna här. Han har heller aldrig tävlat i voltstart men jag hoppas att det går bra. Vi kommer att köra barfota runt om direkt och med vanlig vagn.

”Dåliga lägen – är bortlottade”
Nurmos övriga tre V75-hästarna har fått dåliga startspår i åtta och elva bakom bilen, samt spår två i voltstart.
– Cab Lane (V75-1) blev för laddad med ett goggles-huvudlag senast och galopperade. Därför återgår vi till öppet huvudlag som han har haft tidigare. Jag tycker annars att hästen är på väg mot toppformen nu med ett par lopp i kroppen. Han har behövt de här loppen efter ett långt uppehåll för halsoperation och avelsarbete. Han har gått bra men spår två i voltstart är inte optimalt. Barfota runt om igen och vanlig vagn.
– Une Etoile Gar (V75-3) har gjort bra lopp och känns fin. Vi har siktat mot det här loppet men från spår elva är det nästan omöjligt att vinna. Barfota runt om och jänkarvagn igen.
– Raya D.E. (V75-4) galopperade senast men det var inte hästens fel. Hon har blivit stabil nu men det får kusken ta på sig som laddade för hårt. Hästen är bra i ordning och har känts fin i jobben. Men tyvärr är även hon bortlottad med spår åtta. Barfota fram och vanlig vagn igen, säger Timo Nurmos.

Föregående artikelALLTOMTRAV, JANNE & TIPSAREN har öppnat V75 Andelarna!
Nästa artikelJANNE JACKPOT EXTRASÄNDNING INFÖR V75 ONSDAG MED JUBILEUMSPOKALEN!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.