Inför V75 (onsdag): ”Han är svår att passera”

71

inför v75® (onsdag) ”han är svår att passera”

I sin senaste start lekte Icebreaker Pellini hem Sommarfavoriten.
På onsdag när Solvalla lockar med travfest och V75® är han ett hett segerbud igen.
– Jag tror att han tar ledningen och då kan han bli svår att passera, säger tränaren Maria Törnqvist.

På onsdag väntar travfest på Solvalla. V75® kryddat av Margareta Wallenius-Klebergs Pokal, EM för ston och klassiska Big Noon-pokalen är bara några av godbitarna.
En som ser fram emot inledningen på veckan är Maria Törnqvist. På tisdag är det auktion som hon följer med spänt intresse och på onsdag startar en av stallets flaggskepp treårige Icebreaker Pellini i Big Noon-pokalen med 200 000 kronor i förstapris där treåringarna har 20 meter tillgodo på fyraåringarna.
– Ja, det blir ett par spännande dagar. Det är en auktion med ett fantastiskt utbud som verkligen lockar och jag har även sett flera av hästarna hos uppfödarna och förhoppningsvis kan jag få med mig någon hem, säger Maria Törnqvist.
En häst som ligger henne varmt om hjärtat är treårige Icebreaker Pellini som inlett karriären lovande. I sin senaste start vann han Sommarfavoriten.
– Det är en jättefin häst. Jag köpte honom som fölunge. Jag brukar inte göra det eftersom unghästar växer mycket under kort tid och ändrar sig en del, men han var fantastiskt fin och jag gillar även hans mamma. Sedan var det en liten chansning med Tactical Landing som pappa. Han hade inte haft några startande avkommor, tack och lov så visade det sig vara rätt. Icebreaker Pellini är en en av de bästa hästar jag har tränat.

Blir svår att passera
På onsdag står möter Icebreaker Pellini hästar som är ett år äldre och betydligt mer rutinerade.
– Han står lite tufft inne i loppet, men jag vill inte starta i E3 då det är mörk anmälan, jag gillar inte det. Har man betalt insatser hela tiden så tycker jag att det ska vara öppet. Nu valde jag det här loppet, han vann lätt senast med krafter kvar och känns så pass fin att jag tror att han står sig bra här.
Hur känns han efter loppet senast?
– Jättebra, det är en stor häst, absolut en av de största jag tränat. Dwight Pieters (kusken) har kört hästen perfekt och låtit honom gå i mål med krafter kvar och full fart över mål i flera starter. Icebreaker Pellini utvecklas hela tiden och senast tävlade han barfota och det var också ett lyft.
Hur snabbt kan han öppna i voltstart?
– Icebreaker Pellini är snabb iväg och jag tror att han tar ledningen, jag blir förvånad annars.
Då är det väl taktiken given?
– Ja, det är bara att köra där och hästen visade senast att han är svår att passera.
Hur värderar du segerchans?
– Fyraåringarna på tillägg har fördel av att det inte är så många hästar i loppet, men flera av dom är inte vana vid de förutsättningar som är och dom tävlar även i vanliga vagnar vilket är till vår fördel. Får Icebreaker Pellini ledningen och sedan bestämma farten så tror jag att han blir svår att passera, jag är smått optimist.
Hur ser hösten ut för honom?
– Vi siktar på Kriteriet och förhoppningsvis kan han ta sig till final. Efter det så är säsongen slut och då ska vi ladda för fyraårssäsongen som ser mycket spännande ut för hans del. Jag tror att det finns mycket utveckling kvar i honom.

 

Föregående artikelPrispengarna höjs i Europaderbyt efter topphästarnas ”inköp”
Nästa artikelInför V75 (lördag): ”En av de mest talangfulla jag har tränat – känns fantastiskt fin”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.