Inför V75 onsdag: ”Jag har två hästar som är i full form”

122

Inför V75 onsdag: "Jag har två hästar som är i full form"

Att tävla dagen innan julafton är förstås speciellt. Inte minst om man är på hemmaplan. Lita därför på att Oskar Svanberg är segersugen då det är uppesittarkväll då Mantorp arrangerar V75®.
– Jag har två hästar som är i full form och de bör streckas, hälsar Mantorptränaren.

Efter en generationsväxling i stallet är Oskar på väg mot sitt bästa år på länge. Stallet har hittills kört in 1,1 miljoner kronor 103 starter och tagit elva segrar.
– Jag sitter precis och kollar på ”propparna” till Solvalla (26/12), Axevalla (31/12) och Kalmar (2/1). Då ska vi ut med en flock är det tänkt, berättar Oskar, som för tillfället har 23 hästar på träningslistan och håller till på gården Kårarp som ligger strax utanför Mantorp.
Hur kommer du att fira julen?
– Det blir tillsammans med familjen här hemma. Svärmor och svärfar kommer också på besök, men vi håller givetvis på de restriktioner som gäller med avstånd.
Vad gillar du allra mest på julbordet?
– Janssons Frestelse är min paradrätt.
Vad önskar du dig i julklapp?
– Bra spår till de hästarna vi tänker anmäla framöver.
På onsdagen då V75 Winter Burst® drar igång har Oskar en duo till start.
Du inleder med 9 Cassius Ima (V75-2) som körs av Kim Eriksson.
– Han kommer från en seger som togs från ledningen och insatsen var riktigt bra. Jag hade lite torskfrossa i slutsvängen, men han stegade på bra över upploppet och höll undan. Den här gången är det andra förutsättningar med bakspår över kort distans, men jag tror han kommer hantera det bra. Han fungerade bra med skor senast och blir det högt tempo är han förstås gynnad. Jag har lite funderingar på att sätta på honom en ryckhuva, men det kommer jag att avgöra på tävlingsdagen. Jag tycker han är värd ett streck på sin fina form. Allt väl i lugna jobb efter förra starten.
Du hoppar upp själv bakom 3 Joel di Quattro (V75-3) i ett lopp över tre varv. Vad kan han hitta på?
– Tre varv passar perfekt för det här är en stark rackare. Med bara fem hästar på startvolten ökar chansen att jag kommer till ledningen och väl där har han aldrig förlorat, så taktiken är ganska uppenbar även om jag inte har rätta kollen på konkurrenterna. Formen är fin även på den kanten och senast hade han ingen tur då han satt på innerspår och drogs bakåt. När väl luckan uppenbarade sig avslutade han starkt som trea och gav ett fint formbesked. Den här gången kommer han dessutom att lättas i balansen då jag sätter på aluminumskor, åtminstone fram. Skulle jag hitta till spets tror jag han kommer att sälja sig dyrt och även han är värd ett streck på V75-kupongen, varnar Oskar Svanberg.
Först en V75-seger och sedan Janssons Frestelse. Oskar Svanberg kan få en riktigt trevlig jul.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.