Inför V75: På långresa med sikte på ledningen

47

inför v75® på långresa med sikte på ledningen

Det är 40 mil enkel väg mellan Ulf Stenstömers gård och Gävletravet.
Det hindrar honom inte ifrån att åka med en häst för att starta i Svenska Travligan.
– Han är väldigt stark och gynnad av 3 100 meter, säger Axevallatränaren om hästen som kan ge utdelningen på V75® en rejäl skjuts.

Gävletravet arrangerar lördagens omgång i STL (Svenska Travligan) och därmed också miljonspelet V75. Borups Tornado (V75-6) är en av omgångens mest långväga gäster. Drygt fem timmar tar resan med hästtransport från Stallet utanför Skara.
– Med tanke på att han var så pass rejäl och fin i Sylvesterloppet, som också är ett långdistanslopp, och satt lite halvfast mot väldigt bra hästar, så tänkte jag att nu kommer han gå ner i klass. Det kanske han gör lite granna också men det är några imponerande motståndare. Vi kanske reser långt för inget men jag tror inte att han kommer att göra bort sig, säger Ulf Stenströmer.

Hoppas på ledningen
Borups Tornado gör andra starten för sin nye tränare och med två lopp i kroppen efter sex månaders tävlingsuppehåll torde han vara nära toppformen. Dessutom är planen att lägga i nya växlar utrustningsmässigt.
– Vi ska sätta på ett helstängt huvudlag den här gången och vi kommer även att värma med en ”bike” (amerikansk vagn) för att växla upp lite när vi får möta de här hästarna. Det är inte säker att han kommer gå med ”biken” för han springer och kränger ner lite i banan men vi får se hur han värmer med sidostång på insidan.
Sexåringen gör sin andra start i STL och V75. Förra gången var det också lång distans och då blev det enkel seger från ledningen. Från spår tre bakom startbilen, med förhandsfavoriten Bitcoind’ Arc utvändigt om sig, kan det bli ett liknanden scenario den här gången.
– Får han bara ett vettigt lopp och kanske till och med ledningen så är han riktigt stark. Det skulle vara kul att komma dit och få prova honom där.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNy triumf för Malmqvists franska löfte
Nästa artikelV75 TIPS till GÄVLE Lördag 15 Januari 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.