Inför V75: Passa Ingves!

236

ingve

Onsdagens V86-trippel på Solvalla följdes upp med dubbelseger på Åby.
Jägersrokusken Peter Ingves har toppform och segertåget kan fortsätta i V75.
– Både Napoleon C.D. och Västerboonthenews ska med tidigt på kupongen, säger Peter Ingves inför helgens jackpottävlingar.
Jägersrokusken Peter Ingves går mot sitt klart bästa år hittills. 53-åringen har för första gången i karriären passerat tio miljoner kronor. På torsdagskvällen nådde han elva miljoner och fortsätter han i samma takt kommer det inte fattas mycket till tolv miljoner när det är dags att ringa in det nya året. När Åby arrangerar V75 på lördag har han goda möjligheter att lägga en rejäl sudd till statistiken. Han kör fyra hästar och med två av dem tror han på bra segerchans. Allra mest tror han på Västerboonthenews i V75-6. Ekipaget har tävlat ihop fem gånger tidigare och tre gånger har de blivit seger, senast i V75.
– Västerboonthenews har gjort bra lopp sedan dess också och jag tycker att det här är min bästa chans. Det är en sådan häst som absolut ska med på lappen. Han är bra för sin klass och skulle det klaffa någorlunda är han garanterat med i striden.

”En bra chans”
Även Napoleon C.D. (V75-4) är ett givet streck på V75-kupongen enligt Ingves.
– Napoleon C.D. är en bra häst. De var inte riktigt nöjda med honom senast men kanske hade resan till Stockholm satt ner honom. Det är en startsnabb häst och visar han sig från sin bästa sida är det en bra chans.
J.T.’s Crown (V75-3) vann visserligen till glatt odds senast Peter Ingves körde honom men när hästen nu ska ut i gulddivisionen tror inte Jägersrokusken att han har med tätstriden att göra.
– Han får smyga med och får vi en matlapp får vi vara nöjda.
Wiss Rambo (V75-1) visade fin form när han senast avslutade starkt som tvåa. Men att han fått ett dåligt utgångsläge den här gången också sänker förhoppningarna.
– Han har grym otur med spåren i V75. Han får hela tiden spår långt ut och från spår åtta blir det nog lite krångligt. Men det är en riktigt bra häst och formen är helt på topp.
Det är jackpot på V75-spelet och totalt ska 77 miljoner kronor delas ut. Vill man ta del av miljonerna kan man göra klokt i att räkna med Peter Ingves.

Ola Johansson

Föregående artikelInför V75: Sanningen om Open Stretch
Nästa artikelV75 Åby 14 December