Inför V75: Quarcio tar nya tag

190

inforquar

Topphästar och V75-jackpot.
Lördagen på Åbytravet har förutsättningar att bli något extra.
I gulddivisionen fortsätter Björn Goops stjärna Quarcio du Chene sin resa mot Prix d’Amerique.
Sport och spel i härlig symbios.
Så kan den stundande V75-omgången på Åby i Mölndal beskrivas.
Det är jackpot på V75-spelet och enligt prognosen kommer det ligga hisnande 48 miljoner kronor i sjurättspotten när startkommandona börjar ljuda vid 14.30-tiden på lördag eftermiddag.
Dessutom håller loppen väldigt hög sportslig klass.
Huvudnumret är gulddivisionen (V75-3) och där är en duell mellan Norges bästa häst Yarrah Boko och Björn Goops hårding Quarcio du Chene att vänta. Båda hästarna laddas mot Prix d’Amerique i Paris sista söndagen i januari. Det loppet föregås varje år av de fyra så kallade B-loppen och Quarcio du Chene kommer närmast från en femteplats i det första av dessa, Prix de Bretagne. Där körde Goop till ledningen men en uppjagad Quarcio du Chene brände sina krafter under loppets gång och på upploppet kunde han inte freda sig från sina förföljare.
– Han blev helt enkelt för het, men höll ändå bra till femtepriset. Hemresan gick bra och efter det har han gått sina dressyrjobb och sina vanliga jobb och allting verkar okej. Formen ska vara intakt, säger Goop.

”En av tre”
Att Quarcio du Chene uppträdde hetsigt senast är ingenting som påverkar Goops taktikval den här gången.
– Nej, inte ett dugg, men det är svårt att redan nu säga hur upplägget blir på lördag.
Quarcio du Chene går ut från spår sex bakom startbilen. Värsta motbudet Yarrah Boko lottades till spår fyra.
– Man ska inte glömma Spring Erom heller. Som jag ser det är Quarcio en av tre i loppet och jag tycker absolut att han ska ha chans, men vi har dåligt utgångsläge jämfört med Spring Erom och Yarrah Boko och med största sannolikhet kommer han gå med skor, så jag tycker inte att man ska dra upp förväntningarna för högt utan gardera.
Hur ser den fortsatta planen inför Prix d’Amerique ut?
– Det beror så klart på hur det går på lördag. Vi har fyra olika planer utstakade och kommer att ta en start i sänder och anpassa oss efter hästen.

Ola Johansson