Inför V75: Rackham står på tur för en seger – ”Det här ser lämpligt ut”

59

inför v75® rackham står på tur för en seger – ”det här ser lämpligt ut”

Han var trea i Paralympiatravet bakom vinnande San Moteur och har därefter gjort bra lopp varje gång i Gulddivisionen utan att få sätta pricken över i:et.
Nu har Rackham det bästa startspåret hittills i år – och med förra loppet i kroppen hoppas Christoffer Eriksson på en seger.
– Äntligen har han fått ett bra spår. Hästen behövde en rejäl genomkörare senast och kommer att vara i form nu. Jag tycker att det här loppet ser lämpligt ut, säger Jägersro-tränaren.

Det är stor travfest på Axevalla till helgen då årets trippeltrav äger rum med Stochampionatet som den stora begivenheten på söndag. Men redan på lördag är det fina lopp med V75® och i Gulddivisionen ska Rackham försöka ta en ny seger i högsta klassen. Christoffer Erikssons snart trefaldige miljonär vann Gulddivisionen (tillika ett försök till Paralympiaravet) den 1 april på Åby, men har därefter haft en del stolpe ut i loppen, och framförallt dåliga utgångslägen, enligt Christoffer Eriksson som tränar och kör.
– Nu fick vi för en gångs skull ett bra spår, inleder Christoffer när han på söndagskvällen har konstaterat att Rackham startar från bricka två bakom bilen.

”Var lite rund om magen – behövde en genomkörare”
Det är det bästa startspåret som den fuxige hingsten har haft på hela året, och han har nu även fått ett lopp i kroppen, efter att ha blivit struken inför en tilltänkt start i Boden i Norrbottens Stora Pris.
– Han slog på sig innan han skulle starta i Boden och fick ett fult sår som fick läka ihop. Hästen hade varit borta några veckor innan han startade på Solänget i onsdags och var lite rund om magen. Han behövde en genomkörare och jag tycker att han gjorde ett bra lopp, med tanke på förutsättningarna. Egentligen är han inte som bäst när han får gå utvändigt om ledaren, men tempot var så dåligt samtidigt som jag hade en vass konkurrent i rygg. Så därför kände jag mig tvungen att köra fram, menar Christoffer.
– Men intrycket var bra och han kämpade på fint in i mål som fyra på 1.12,5 och Solängets bana är inte så snabb. Jag måste säga att han kändes väldigt fräsch och fin och han kommer att gå mycket framåt med det loppet i kroppen.
– Hästen har annars gjort bra lopp varje gång innan senast. Efter tredjeplatsen i Paralympiatravet så avslutade han bra i Prins Daniels lopp från spår åtta över kort distans. Han gjorde det även bra i Östersund som femma från dödens. Det känns som att hästen fortfarande utvecklas lite och han kommer nog att få ett grymt bra andra halvår.

”Står lite på tur för en seger – kan öppna bättre än folk tror”
Det hörs på Christoffer Eriksson att han är optimistisk gällande Rackhams chanser på lördag. Från spår två bakom bilen blir han en av favoriterna i loppet över den långa distansen.
– Jag tycker att det ser lämpligt ut. Den långa distansen känns spännande och motståndsmässigt är det kanske lite lättare än vad han har mött på slutet. Även om det aldrig finns några lätta lopp ska sägas. Han har visat att han duger i sådana här gäng och han kommer som sagt att vara rejält förbättrad till den här starten.
– Man vinner inte sådana här lopp på beställning men om det stämmer så kan han vinna. Jag tycker att han står lite på tur för en seger igen. Hästen kan öppna betydligt bättre än vad folk tror, men eftersom han har haft dåliga spår så många gånger har det inte varit lönt att ladda. Det blir inga ändringar utan vi kör barfota runt om och med vanlig vagn igen, säger Christoffer Eriksson.

Föregående artikelBosse Näslund travar in i Skara Hall of Fame
Nästa artikelInför V75 (lördag & söndag): Lönborg kommer med segerrika bröder

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.