Inför V75: Redén i favoritposition(er)

145

Inför V75®: Redén i favoritposition(er)

16 segrar på V75 i år och en andraplats i V75-ligan.
Daniel Redén har dubbla favoritroller i Rättvik på lördagen och italienske nyförvärvet Vae Victis Club kan vinna V75 för andra lördagen i rad.
– Han stod så pass bra inne i loppet här så jag kunde inte låta bli att inte anmäla, säger Redén inför Sommartravets final (V75-7)

Solvallas Daniel Redén har en segerprocent på goda 29 så här långt i år.
241 starter har gett 70 segrar och 16 av dem har kommit i travets Elitserie V75®.
Bara Björn Goop är värre på V75 med 19 segrar i år.
Förra lördagen i Bollnäs debuterade sexårige italienfödde Vae Victis Club för stall Redén. Sexåringen med 20 segrar i tuffa gäng i Italien hade inte startat sedan i februari och hästen var ett osynat kort.
Men visst. Daniel Redén hade inte misstagit sig på den här hästen heller. Efter tre månader i Sverige var Vae Victis Club ordentligt förberedd och vann bronsdivisionen efter att travat först i tredjespår sista 700 meterna.
Italienaren är favoriten att slå i Sommartravets final (V75-7) med 300 000 kronor i förstapris. I loppet för hästar som samlat poäng i V75 under juli får Örjan Kihlström vända upp ifrån ett stängt åttondespår på 20 meters tillägg.
– Han har varit ute i någon typ av voltstart i Italien och fick bästa spåret tycker jag. Han och Örjan fick spår åtta och kan göra lite som han vill och ta det lite lugnt där. Han stod så pass bra inne i loppet här så jag kunde inte låta bli att inte anmäla, säger Redén om hästen med 951 870 kronor intjänat i loppet där den sista tilläggsgränsen var dryga 1,1 miljoner.
Hur imponerad var du av Vae Victis Club i lördags?
– Klart imponerad. Det var starkt gjort av honom att komma tillbaka. Han hade inte startat sedan i februari och att bara går ut och vinna V75 är inte lätt. Han var inte sliten på söndag morgon då han studsade ut i hagen. Så vi anmälde honom här och det känns bra.
Var står han formmässigt?
– Han kommer att gå två lugna pass bara i veckan och det är inte så mycket konstigheter. Han borde bli lite rappare i benen av täta starter och styrkan hade han sedan innan. Rappheten tror jag kommer nu så det blir spännande.
Hur spelar det in att det är lång distans i Sommartravets final?
– Det tror jag inte att han har några problem med. Han är nog jäkligt allround.
I Ego Boys Minne (V75-3) blir Heavy Sound favorit från ett innerspår över kort distans. Kenneth Haugstad kör. Hur känns han efter den fina comebacken senast som slutade med seger?
– Det verkar jättebra, han känns fin. Han är ju ganska skör den här hästen. Vi tränar inte så tuffa pass utan ska bara se till att han mår bra, och det gör han. Om jag hade fått välja hade jag nog tagit spår två. Heavy Sound är startsnabb men det finns nog hästar utanför som kanske är snabbare. Vi får se om Kenneth har någon räv bakom örat som han kan plocka fram. Huvudsaken är att han kommer tillbaka och får ett lopp igen. Som tränare vill jag bara se att han får ett lopp i sig och att allt verkar bra efteråt.
Vae Victis Club och Heavy Sound är två favoriter på V75. Vem är din bästa chans?
– Dom är bra bägge två, så jag har svårt att ranka dem.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.