Inför V75: Redén kan ta storslam på nytt – ”Känns jäkligt fin”

76

inför v75® redén kan ta storslam på nytt – känns jäkligt fin

Daniel Redén har nästintill sopat rent i storloppen i år.
Nu kan det bli storslam på nytt under SM-dagen på Åby – där Redén tränar favoriterna såväl i Sto-SM som i Svenskt Mästerskap.
– Honey Mearas känns jäkligt fin. Hon var den som kändes allra bäst, säger Redén apropå snabbjobbet i måndags.
– Don Fanucci Zet kommer att vara riktigt bra på lördag. Betydligt bättre än senast, fortsätter Redén.

Solvalla-tränaren har slaktat det mesta i storloppsväg det här året. Mycket tyder på att det kan bli nya framgångar på Åby på lördag då den stora SM-dagen avgörs. Redén tränar i alla fall favoriterna i såväl Sto-SM och i Svenskt Mästerskap. Stjärnorna Honey Mearas och Don Fanucci Zet är det som kan se till att det blir ytterligare stora segrar till Stall Zet. Daneil Redén berättar utförlig information på sin hemsida om hans tre hästar till start i V75®.
– 1 Honey Mearas (V75-1) hon skulle ha ett lopp så det inte blev för långt mellan starterna senast, det var det viktigaste med den starten. Örjan sa att hon höll på att galoppera i första kurvan, annars var han väldigt nöjd med henne. Hon känns jäkligt fin men jag vill påpeka att i dag måndag var det väldigt tung bana att träna på. Honey var den som kändes allra bäst på den men hästarna fick slita också. Det kan dock göra dem lite sega i benen, det vill jag ha sagt. Jag hoppas att det hinner torka upp till torsdagens jobb och det blir lättare då så man kan köra på lite och de får upp spänsten igen. Åby brukar ha fin bana och hon brukar trivas där. Hon kan öppna då hon har en bra dag och hon känns mycket bättre nu än i våras. Blir hon över finns ju open stretch på Åby och skulle hon hitta ut tidigt är hon stark och rejäl. Det där med läget får Örjan lösa. Det blir barfota runt om och bike, inga ändringar.

”Kommer att vara riktigt bra, betydligt bättre än senast”
– 8 Don Fanucci Zet (V75-7)
 han hade varit hos veterinären inför senast och då vet ju alla att det blir lite lugnare träning så jag hade lite på känn att han skulle vara lite seg. Fanucci är en häst som måste ligga på en hög träningsdos för att prestera bra. Inför dagens jobb har det känts jäkligt bra och i dag (måndag) fick han trampa på rejält på den tunga banan och han fick lite sega ben då jag vill köra på med honom. Han kom dock igenom det på ett bra sätt och jag var nöjd. Får han bara ett lätt jobb på torsdag kommer han vara riktigt bra på lördag, betydligt bättre än senast. Det blir barfota runt om igen och inga ändringar i övrigt heller.

– 9 Born Unicorn (V75-7) han blir trängd i biken och trivs inte alls, så vi går tillbaka till vanlig vagn nu. Han har en speciell aktion så han hade problem med min tunga bana i dag och blev riktigt trött, det tycker jag inte är något konstigt. Får han gå ett lättare jobb på torsdag kan han nog gå framåt rejält. Formen ska vara där och han känns bra i jobben. Han kan få smyga med här och spurta nu, normalt kan han inte röra Fanucci men det är fina pengar att köra om bakom. Vanlig vagn, annars inga ändringar.

Föregående artikelWho’s Who på rätt väg
Nästa artikelInför V75: Franske montékungen drömmer om SM-guld

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.