Inför V75: Rivningsarbetaren med fyra chanser på hemmaplan

257

inför v75® rivningsarbetaren med fyra chanser på hemmaplan

På dagarna jobbar han som rivningsarbetare.
På kvällarna tar han hand om familjens ridskolehästar.
Dessutom kör han travlopp och i helgen har han fyra uppsittningar på V75® hemma i Kalmar.

Oscar Ginman hette tidigare Nilsson och var en lovande lärling. Bland annat vann han Lärlings-SM 2013. Men så valde han att hoppa av travkarriären.
– Vi skulle ha barn och jag kände att det var för mycket timmar. Det blir ruskigt många timmar med alla resor och bor man i Kalmar är det långt till alla banor, så jag kände att det behövde bli en förändring. Men jag vet inte, nu är det nog ännu fler timmar än det var innan, säger Oscar Ginman i veckans avsnitt av podden V75® – lördag hela veckan.
Numera arbetar kuskprofilen som rivningsarbetare i byggbranschen och dessutom driver han och hustrun Marina Furudals Ponnycenter. Den här veckan är det sommarridläger på hemmaplan samtidigt som Oscar själv är på jobbet. Ett tufft jobb…
– De senaste veckorna har jag stått och sanerat PCB-fogar mellan betongblock längs en husgrund, i gummikläder, ihoptejpade gummihandskar och friskluftsmask, då är det väldigt varmt kan jag säga…
– Vi är ett gäng idioter som jobbar ihop så det underlättar livet rätt mycket. Vi gör skitjobben som ingen annan vill göra på byggena, så då underlättar det om man är ett bra gäng, säger Oscar Ginman skämtsamt.

”Måste ha tur”
Vid sidan av rivningsarbeten, ponnyhästar och övrigt familjeliv hinner Kalmariten fortfarande köra en hel del travlopp. I fjol vann han 18 av 146 lopp och körde in 1,3 miljoner kronor. Hittills i år har det blivit 12 fullträffar på 82 starter och nästan 800 000 kronor inkört. Så sent som i onsdags vann han på V86 med A Fair Day (V75-5). Den Elisabeth Almheden-tränade fyraåringen är en av fyra hästar som Oscar Ginman kör i söndagens V75, men formkusken är bedrövad över startspåren.
– Fyra hästar på V75 kändes fantastiskt bra ända till startlistorna kom. Jag tror inte att spelarkåren förstår hur ohyggligt mycket som avgörs på söndag kväll när spårlottningen sker. Det är oerhört betydelsefullt vilka lägen man får och jag har tre bakspår och ett spår fem med en häst som inte är snabb ut, så det var ingen jackpot om man säger så.
A Fair Day tog senast säsongens tredje seger i fjärde starten. Då kom han till ledningen efter 300 meter. Det lär han inte göra på söndag, då han startar med nummer elva bakom bilen.
– Han duger bra i klassen, det visade han på Tingsryd senast. Det spelar nog inte större roll om han springer i ledningen eller går bakifrån, han är rätt allround.
Oscar Ginman tror att A Fair Day är den i hans kvartett som har bäst chans, men några direkta segerförhoppningar har han ändå inte.
– Det är mycket som ska stämma. Det måste bli överpace där framme och vi måste ha tur och hitta ner. Det är väldigt, väldigt mycket som måste gå vägen för honom som man inte rår över själv.
De övriga hästarna kommenterar Oscar Ginman enligt följande:
– Lilo Love (V75-4) kan väl tjäna hyggliga pengar.
– Med Oskar Run (V75-1) får jag försöka hitta ner i banan och hoppas komma ner någonstans. Han har väldigt fin form för dagen men där måste vi ha väldigt mycket tur och det måste lösa sig väldigt bra. Men han går väldigt bra varje gång.
– Spring Waltz (V75-2) är en jättefin häst men från det läget blir det väldigt, väldigt tufft.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.