Inför V75: Robert Bergh kan komma att spela en ledande roll

114

Robert Bergh kan komma att spela en ledande roll

Robert Bergh kan komma att spela en ledande roll i lördagens V75-föreställning.
Hetaste segerbudet tror han sig ha i den avslutande silverfinalen.
– Jag måste tro att Nobel Amok är min bästa chans, som han kändes senast och när han har fått det där läget, säger Åbytränaren.

Det har blivit dags för treåringarna att göra upp i årets första E3-finaler och då resterande avdelningar utgörs av finaler i STL (Svenska Travligan) samt kraftprovet Mälarpriset över tre varv, är den sportsliga klassen på Sundbyholmstravet i Eskilstuna mycket hög. Robert Bergh har åtta hästar till start inom ramen för V75 och beträffande segerchans är alltså Nobel Amok den han rankar allra högst. Sjuåringen vann senast från ledningen men gången innan galopperade han från start. Då hade han, precis som nu, innerspår bakom startbilen.
– Det var så enormt startsnabba hästar med den gången och jag laddade så att hjälmen släppte nästan. Vi tar det lite lugnare från start nu och ändå tror jag att han har bra chans att hålla upp ledningen. Skulle jag bara känna att han är lika harmonisk som i Boden senast blir det jätteintressant för det är nog ett par år sedan jag kände honom i det sköna ”flowet”.

Uppåtform och första med rycktussar
Dagens största segercheck kan Robert Bergh lägga beslag på i E3-finalen för ston. Till skillnad från finalen för hingstar och valacker ingår nämligen det loppet i Premiechansen. Det innebär att prispengarna dubblas för de hästar som är ”premiechansade”, däribland Robert Berghs Boxer Shrimp (V75-3) som vid seger belönas med två miljoner kronor. Hon blev tvåa från ledningen i sitt uttagningslopp och spås av sin tränare vara ännu bättre den här gången.
– Hon hade haft det lite lugnt inför uttagningen efter starten under elitloppshelgen, så jag upplever att hon ska göra ett bättre lopp nu. Och så testar vi urryckare för första gången och ser vad det kan bli för komb av det. Allmänt ser det bra ut. Hon är en av flera tycker jag, det är ett öppet lopp, säger Robert Bergh.

Kapacitet för yttersta toppen
I Mälarpriset över mastiga tre varv väntar 400 000 kronor på vinnaren. Robert Bergh har tre hästar med i loppet och ska själv svinga sig upp bakom Mindyourvalue W.F. från 40 meters tillägg.
– Det var inte svårt att välja vilken häst jag skulle köra för jag tycker att det har strulat lite grann för ”Mind” och därför tycker jag att det är skönare att köra honom. Han är lite strulig och då är det bättre att man tar hand om det själv och hoppas att det fungerar. Han galopperade senast och gången före körde jag runt på punka, så jag tycker att formen är bra och tredjespåret är bra för honom. Sammanfattningsvis har jag en bra känsla trots att han har strulat några gånger. Han har kapacitet att ta ett steg till, till den yttersta toppen.
Digital Ink startar också från dubbla tillägg medan Explosive Merlot startar 20 meter framför.
– Explosive Merlot är expert på de här långdistansloppen så det är bra för honom. Jag tycker också att det är bra att han fick spår längst ut för han kan lätt fega till sig när han får hästar framför sig, så det känns bra att han får öppna och ha lite fritt framför sig första 200. Han har fin chans, så är det ju.
– Digital Inc tycker jag att man ska ta med om man börjar gardera riktigt. Han satt fast senast i Bodens storlopp och har verkligen toppform. Han är väl den tredje av mina men han är väldigt fin.

”Spänstigare inför det här loppet”
I klass II-finalen (V75-2) ställs Quito Lane och Macelleria på nytt öga mot öga. Stallkompisarna möttes senast i försöket och då höll den förstnämnde undan till knapp seger före utvändigt travande Macelleria.
– Det var en bra prestation av Quito Lane från ledningen. Han såg fin ut men blev ju lite rullig och stum sista 50 och det är lite besvärande även fast de vinner. Han kommer gå med lite tyngre skor fram nu och vi får se om det kan hjälpa. Men det klart, då kanske inte startsnabbheten blir lika fin som den har varit… Men vi får prova så nu för han måste vara förbättrad om han ska vinna det här loppet. Han ser fin ut och han har också coolat ner sig hemma i träningen och kan träna på ett bättre sätt. Det är en fördel för honom.
– Macelleria var jättefin senast. Han visade väldigt bra löpskalle och ville komma förbi sista biten. Nu ser han ännu bättre ut. Han var inte van vår träning inför senast men har kommit rätt på det nu och känns lite spänstigare inför det här loppet. Det är hugget som stucket vilken av mina hästar som har bäst chans.
Elcamino Demanche (V75-5) har visat fin form länge men fick senast nöja sig med andraplatsen från ledningen sedan en konkurrent spurtat förbi på open stretch.
– Han var lite sådär i ledningen senast. Eftersom jag vet att han har fin form och kändes så bra ville jag testa men han drog in årorna 100 kvar och då gick det fort när någon passerade honom. Det är möjligt att han går bäst i rygg men vi får väl se hur loppet blir kört den här gången. Jag säger inte att jag ska köra i rygg men han har nog visat i ett par starter att det har varit lite lurigt när han har varit först tidigt. Jag tycker att han ska med på kupongen.

Föregående artikelNorton Commander hade uppvisning
Nästa artikelV75 Tips, Analys och Ranking inför ESKILSTUNA 29 juni 2019

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.