Inför V75: Robert Bergh låter påställd

246

Robert Bergh låter påställd

Han har inte fått till det på slutet men nu kan det mycket väl vara dags.
Robert Bergh låter påställd med Muscle Hustle i Gulddivisionen.
– Han känns otroligt bra och jag hoppas att han får lite flow nu, säger Bergh och varnar samtidigt för en annan häst i V75 som är helt bortglömd.
– Jag tror att han kan slå till när som helst.

Lördagens V75-omgång avgörs på Hagmyren och Muscle Hustle har seglat upp som knapp favorit i Gulddivisionen. Ett sprinterlopp över 1640 meter med bilstart och värt att notera är att upploppet på Hagmyren är kort, 161 meter. Robert Bergh, som har bra form på stallet, hoppas nu att hans Muscle Hustle ska få till det med en seger. Hästen körs av Kim Eriksson och har ett perfekt läge med spår fyra bakom bilen. Muscle Hustle har matchats över lång distans i de två senaste starterna. Näst senast blev det en utdragen spetskörning och det var inte mycket att säga om att krafterna tröt till slut. Senast blev hästen lite för pigg under vägen och då blev 2600 meter lite i det längsta laget och han fick nöja sig med en andraplats. Men nu låter det påställt när det återigen är kort distans. Bergh hade ju elitloppsplaner med Muscle Hustle i våras och nu låter det väldigt bra inför den här starten.
– Muscle Hustle (V75-6) känns så otroligt bra och jag har bara gått och väntat på att han ska göra det. Så jag hoppas att han får lite flow nu för jag har väntat på honom i flera månader, säger Robert Bergh.
– Det hade lika gärna kunnat vara några ettor i raden till den här starten. Senast ville jag ha fokus på honom från start och körde med skygglappar men han blev för pigg då över 2600 meter. Därför blir det norskt huvudlag den här gången. Han har annars känts väldigt spänstig och rejäl på slutet men näst senast blev det för tufft lopp för honom.
– Han fick ju läget nu och det ska bli kul att se honom. Hans startsnabbhet ska nog vara bra ändå utan att han har de här skygglapparna på. Han känns så pass rapp ändå. Det ska bli kul att testa honom i ett kortlopp nu när han känns så pass bra. Barfota runt om, fortsätter Bergh.

”Tror att han kan slå till när som helst”
Åby-tränaren har ytterligare ett par intressanta hästar med inom V75 och kommenterar dem på följande vis.
– Corroded (V75-3) hoppas jag ska vara lite bättre den här gången. Vi har lättat på träningen för han var lite tung i stilen senast men han kan bättre. Jag hoppas att det ska vara lite bättre spänst i honom och det märks att det är annorlunda i alla fall. Det är lite minus på distansen 2600 meter för han har fått några holmgångar i ledningen och inte tagit sig hem så det har blivit lite fel i loppen. Därför är jag lite låg på distansen. Hade det varit kortare distans hade jag kanske trott mer på honom. Barfota runt om.
– Nyhet (V75-5) känns riktigt bra och jag tycker faktiskt inte att de här starterna efter uppehållet har varit mitt fel. Jag tror att han är på gång och kommer att göra ett bra lopp när som helst. Det blir barfota runt om igen och det borde kunna hända något när som helst. Jag tror att han kan slå till i ett V75-lopp snart, säger Robert Bergh.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.