Inför V75: ”Roligaste spelet från vårt stall”

184

Inför V75: "Roligaste spelet från vårt stall"

I lördags tvålade han till kuskeliten och blev V75-champion på Åby.
Efter flera succéår i rad som tränare laddar Jörgen Westholm om för nya framgångar.
På lördag selar han ut en trio i V75-finalerna, och varnar speciellt för en av hästarna.
– Radjah d’Inverne står på tur för att leverera en kanonprestation. Det är roligaste spelet från vårt stall, säger Westholm.

Som vinnare av den prestigefyllda kuskmatchen på Åbytravet i lördags fick den nykorade V75-kungen ta emot en guldhjälm och massor av gratulationer. Jörgen Westholm halkade in på ett bananskal i V75 Champions och tog väl vara på tillfället. Han tog en dubbelseger med de egentränade hästarna Strong Heartbeat och Remarkable Feet, samt styrde in jätteskrällen Shutter Island till en andraplats efter en väl avvägd styrning. Rommetränaren fick enorm respons efteråt på den här framgångsrika dagen.
– Det var en riktigt häftig känsla. Det är bara att inse att V75 är otroligt stort och har en väldig stor medial uppmärksamhet. Jag fick över 300 sms och massor av grattishälsningar och glada tillrop på Twitter, Instagram och Facebook. Det var minst i klass gentemot tidigare storloppssegrar, säger Jörgen Westholm.

”Fick en kvart på mig att bestämma mig”
Eftersom Björn Goop var upptagen med tävlingar i Paris och hoppade av kuskmatchen, fick Westholm chansen som första reserv att vara med.
– Klockan elva på söndagen veckan innan ringde de från ST och frågade om jag ville vara med. Det lät spännande och jag fick en kvart på mig att bestämma mig. Anmälningstiden gick ut klockan tolv och jag gick direkt in och kikade om det fanns några passande propositioner för mina egna hästar. Då hittade jag lopp för några som kunde vara med och på den vägen var det.
– Strong Heartbeat hade inte startat på länge men tränat bra och efter värmningen kände jag att han skulle leverera. Remarkable Feat visste jag skulle ha chans från ledningen och nu hade han lite tur som fick spets när Eriks häst galopperade. Sedan blev jag fast i kalla ryggar med två av mina andra hästar men tur och otur jämnade ut sig.
– Jag tror att jag körde tre noll-procentare och en en-procentare på strecken på V75. Inför loppet med Shutter Island så övertalade jag tränaren till hästen att använda min jänkarvagn. Det var första gången Shutter Island gick i jänkarvagn och det gav väldigt bra effekt. Hon gjorde sitt livs lopp och tränaren gav mig tydliga instruktioner innan att bara smyga med i det längsta för annars går hon inte till slut. Så jag smög och smög och det var jäkligt kul att hon blev tvåa. Jag hade turen med mig i loppen och gjorde inga misstag heller.

”Måste absolut tacka Gert Lindberg”

Hur firade du framgångarna?
– Vi hade en trevlig middag på kvällen för kuskarna som Åby hade ordnat. Det var ett fint arrangemang precis som hela tävlingsdagen och vi satt och skrattade och skrockade tillsammans.
– Jag måste återigen framhålla V75 som verkligen är vårt skyltfönster utåt. Överallt när man kommer i världen på trav så möter man folk inom sporten som är avundsjuka på att vi har V75. Jag tycker absolut att vi ska tacka Gert Lindberg som startade V65 en gång i tiden. Alla vi aktiva har det största tacket att ge till honom för utan V75 hade vi inte haft det så här bra och så mycket pengar att tävla om, säger Jörgen.

”All time high i fjol – bra personal och bra gård viktigast”
Stall Westholm har gått som tåget under många år och rekorden över segrar och inkörda pengar har slagits varje säsong. I fjol var det all time high med 124 segrar till egentränade hästar och drygt 16,6 miljoner kronor inkört.
– Vi har slagit rekord de fyra senaste åren och det är en positiv trend i stallet. Jag tycker att vi har en av Sveriges bästa träningsanläggningar och vi satsar mycket på personalen. Jag har väldigt bra personal och har tur att folk söker sig till mig.
– En bra gård och bra personal är en viktig framgångsfaktor. Tidigare har hästägarna varit det viktigaste som har kunnat skaffa bra hästar, men nu har det svängt över till att hitta kompetent personal istället.
På vilket sätt satsar du på personalen?
– Jag försöker ha utbildningar för dom så att de kan komma vidare. De har viss provision på vad hästarna springer in och de får vara delaktiga och vara med i fortkörningen. De får köra snabbjobb med sina passhästar och det tror jag är utvecklande för dem. Just att de får vara delaktiga i fortkörningen är viktigt för att de ska utvecklas.

Siktar på nytt rekordår
Jörgen Westholm har 111 hästar i träning och elva av dem är på filialen i Frankrike där han regelbundet firar fina framgångar. Några planer på att bli catchdriver efter lördagens succé i kuskmatchen V75 Champions finns inte.
– Nej, jag fokuserar på träningen och det är min grej och det som är roligast. Jag är tränare i första hand och kör även en hel del lopp men ibland sätter jag upp kuskar som jag tycker är bättre än mig när det är större sammanhang.
– Det ser jättebra ut i stallet med hästmaterialet och vi siktar på ett nytt rekordår igen. Vi har konceptet för att vi ska kunna lyckas med det, säger Jörgen Westholm.

”Har grym form – honom vill jag varna för”
På lördag är det V75-finaler på Solvalla och det är en omgång som kryddas av en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem 41 miljoner kronor enbart på sju rätt. Nyblivne V75 Champion Westholm har tre hästar till start och i samma lopp. Han varnar speciellt för en av dem som sticker ut lite extra.
– Radjah d’Inverne (V75-7) har grym form och honom vill jag varna för. Han står på tur för att kunna leverera en kanonprestation. Hästen har suttit fast på slutet och är kanske det roligaste spelet från vårt stall i det här loppet. Sedan måste det klaffa och helst ska han ha ett lopp på rulle och lucka tvåhundra meter kvar. Men han har absolut toppform för dagen.
– Remarkable Feet (V75-7) var jättefin vid segern i lördags och stod lite på tur efter flera bra prestationer i V75. Det var tacksamt att han fick spets för han trivs väldigt bra i ledningen. Nu fick han ett knepigt utgångsläge och kommer att köras på chans därifrån. Löser det sig från spår elva har han form för att vara med i striden.
– Rocky Tilly (V75-7) hade ett jättebra år i fjol och vann V75 näst senast men senast efter var han lite blek. Jag hoppas att det inte är något formtapp men hästen känns bra i träningen och det finns inga fel på honom. Men jag ligger lite lågt med tanke på den senaste insatsen, säger Westholm.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: I’m A Believer kan ge honom en riktigt fin lördagspresent
Nästa artikelNästagångare till V75 JACKPOT på SOLVALLA

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.