Inför V75: Rysk roulette för Redén?

210

rede

Han vann överlägset senast och har blivit lite av en snackhäst. Men Daniel Redén litar inte på Only In Its Class som nu gör V75-debut. – Det blir som rysk roulette i starten. Går han iväg tror jag på bra chans men han kan lika gärna galoppera, säger Redén.

USA-födda Only In Its Class gick ett omtalat kvallopp på tiden 1.14,6 i början av juni. Därefter gjorde fyraåringen sin tävlingsdebut på svensk mark vilket slutade med en överlägsen seger. Vinnartiden skrevs till 1.15,4 över medeldistans och hästen gjorde ett mycket bra intryck. – Han var bra då och var helt okörd i mål. Men samtidigt var det inget motstånd och nu är det en jäkla skillnad när det är V75. Samtidigt går han framåt med loppet i kroppen och det är en väldigt kapabel häst som har vunnit på 1.11,5 på Meadowlands tidigare. Så det är klart att jag åker till Årjäng med förhoppningar, säger Daniel Redén.
Är orolig över voltstarten Men trots att Only In Its Class har ett perfekt tredjespår i V75-7 i Årjäng så är det ingen garanti för felfri avgång. Tränare Redén är orolig över hur hästen kommer att klara starten. – Just voltstart oroar mig en hel del. Senast satte han inte en fot rätt i första starten och det var tur för oss att det blev omstart. Vi kom i alla fall iväg på något konstigt sätt men det var inte långt ifrån galopp då heller. Även i kvalet var hästen lite trevande, säger Redén. – Allt hänger på vilket humör han är på. Det är en mycket speciell häst och dessutom har han bara sett startbilar tidigare och är inte van vid voltstart. Han är orutinerad med den startmetoden. Så det blir lite som rysk roulette om han ska gå felfritt eller ej.

Står perfekt inne i loppet
Om hästen sköter sig och går felfritt, hur bra vinstchans tror du på då? – Man ska tänka på att han bara har gjort en riktig start och ändå blir hårt betrodd direkt på V75. Men det är kul att han är lite av en snackhäst och jag hoppas och tror att han har bra chans. Hästen står perfekt inne i loppet och det var därför jag anmälde, trots att det är voltstart. – Jag får ta det lugnt den första biten och låta honom trava in sig. Sedan hoppas jag att han har så mycket respekt med sig att de andra vill ha hans rygg när jag kör till. Jag har bara kört honom i ledningen men kan inte tänka mig att det skulle vara några problem att köra bakifrån om så behövs. – Det är som sagt en väldigt kapabel häst som gör precis det man ber honom om. Han har haft mycket problem tidigare i sitt liv och varit mycket ofräsch. Men nu känns det helt klart som att han är på rätt väg.
Kan bli första med rycktussar
Blir det några ändringar i balans eller utrustning? – Eventuellt kommer jag att köra med rycktussar för första gången. Han har gått med fast bomull i öronen hittills men jag har inte bestämt ännu hur det blir. Jag måste kolla upp om han har gått med rycktussar i de loppen som han gjort i USA tidigare. I övrigt blir det fortsatt järnskor runt om. Det är inte aktuellt med barfotakörning ännu.

Du har ytterligare två hästar med inom V75. Chanserna där? – Traveling Man (V75-4) har gått bra i två lopp efter vila och har uppåtform. Men han ska ha snälla lopp och räcker inte till seger i sådana här samanhang. Det blir barfota runt om som vanligt och kan han bli trea, fyra är jag nöjd. – Twigs Tiffany (V75-6) har gjort det riktigt bra på slutet och är kraftigt uppåt. Jag hoppas att hon öppnar lika bra som senast och får en bra position. Allra helst ledningen. Då tror jag att hon kan vara med och göra upp om en framskjuten placering. Det var första barfota runt om på länge senast och det blir samma igen, säger Daniel Redén.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSean Banan skall flytta
Nästa artikelNästagångare 14-17 juli

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.