Inför V75: Segermaskinen Weekend Fun

154

Segermaskinen Weekend Fun

I fjol vintras tog han fem raka segrar och vann både försök och final i V75.
Segermaskinen Weekend Fun har vunnit i hälften av sina starter och är hårt betrodd i jackpotomgången på Bergsåker.
– Tar han sig till ledningen blir han svårstoppad. Får han köra 1.14 första varvet går det inte att slå honom, säger tränaren Daniel Wikberg.

Weekend Fun är den stora stjärnan i Östersunds-tränarens 20 hästar stora stall. Den fyraårige valacken har klättrat snabbt genom klasserna och vunnit 13 lopp på 28 starter. Han närmar sig miljonen i insprungna pengar och gör nu debut i Silverdivisionen.
– Det var lite enklare den här tiden i fjol när hästen var i en lägre klass. Men han har fortsatt att utvecklas bra och känns väldigt fin för dagen. Det är en fantastisk häst som påminner mycket om Stay The Night som jag hade tidigare. Han har en jäkla löpskalle och står bara och sover innan loppen men när det blir start är han en helt annan häst, säger Daniel Wikberg.

”Öppnade 1.07 – gjorde ett fantastiskt lopp”
Weekend Fun har vunnit sju lopp på 14 starter i år och senast återkom han efter ett två månader långt uppehåll. Det blev en lätt seger i ett enklare gäng efter att han blixtrat till ledningen direkt.
– Det var ett billigt lopp men han gjorde det bra och vann med krafter kvar. Normalt ska han bara gå framåt med den genomköraren i kroppen eftersom han hade haft en träningsperiod innan dess.
– När han vann i Leangen näst senast öppnade han 1.07 och gjorde ett fantastiskt lopp. Det enda loppet i år som han har varit lite sämre i var i Breeders Crown-försöket i Umeå. Då hade han spår elva och det passade inte alls. Det var inget tryck alls i honom då, säger Wkberg.

”Är blixtsnabb den första biten – bäst i ledningen”
Lördagens V75-omgång på Bergsåker kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 48 miljoner kronor enbart på sju rätt. Weekend Fun är andrahandsfavorit i V75-7 och har spår sex bakom startbilen. Distansen är 1640 meter och han körs för första gången av Jorma Kontio.
– Skulle han på något sätt få ledningen blir han väldigt svårstoppad. Han är blixtsnabb den första biten och riktigt explosiv. Men spår sex är lite långt ut samtidigt som det är startsnabba konkurrenter innanför. Jag tycker att han har gjort de bästa loppen i ledningen för han blir kaxigare då. Samtidigt vill man ju inte offra hela tanken i första sväng heller, menar Daniel Wikberg.
– Skulle han få ledningen och öppna 1.14 första varvet då går det inte att slå honom. Men tvingas han till 1.12 första varvet då kan det bli tufft. Jag körde åtta intervaller i måndags med honom på rakbanan och han var precis som vanligt. Hästen tar inte i riktigt i träningen och tycker det är tråkigt helt enkelt. Men det är ju som sagt en jäkla bra skalle på honom.
– Skor runt om nu är nästan en fördel för honom för då går det inte lika fort. Han har vunnit många lopp med skor och brodd också. Jag tycker faktiskt att hästen gynnas av brodden och vill nog säga att det är ett plus. Det är tufft i Silverdivisionen på V75 men det skulle vara fantastiskt kul att få sätta dit honom.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelBarfota runt om för första gången i karriären
Nästa artikelBjörn Karlsson inför V75 och GS75

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.