Inför V75: Sjöström är formstark

243

formstark_claes

Claes Sjöström har inlett 2013 strålande.
Men årets första fullträff i V75 har inte kommit än.
I helgens omgång hemma på Solvalla kan det vara dags.
– Jag tycker att båda mina ska med på kupongen, säger han.
När man ligger på åttonde plats bland landets segerrikaste tränare, stallets hästar vinner mer än var femte lopp och springer in över en miljon kronor på två månader, kan man inte vara annat än nöjd som travtränare. Det enda som saknas för Claes Sjöström under 2013 är en V75-seger. Sju starter i travets elitserie har som bäst resulterat i en andraplats tillsammans med Berkut Boko (V75-2). Senast presterade inte hästen som bäst men det fanns förklaringar och inför lördagens V75-omgång på Solvalla tillhör han förhandsfavoriterna.
– Vi var besvikna på insatsen senast. Han var inte så bra som vi trodde. Han fick visserligen ett lopp i rygg på ledaren och lucka väldigt sent men det var inte den där spurten som borde ha funnits när han väl kom ut. Han känns jättefin efter det och vi hoppas och tror att det var banan som ställde till det för honom då.
Den här gången startar Berkut Boko från spår fem bakom startbilen och Sjöström är optimistisk.
– Det ser spännande ut. Distansen och spåret passar alldeles utmärkt. Det är lite upp i klass nu men är han lika bra som näst senast tycker jag att han ska vara med dem.

Laddar för ledning
Två lopp senare har Claes Sjöström nästa chans. Che Boko (V75-4) vann senast enkelt efter att ha fått bestämma tempot i ledningen. Från spår två är det ledningen som hägrar igen.
– Han har bara tränat lugnt efter det och allt verkar väl. Han har varit startsnabb och fungerat bra när han har varit med i den främre träffen, så vi kör framåt och hoppas att vi kan nå ledningen. Det är hans tuffaste uppgift hittills men jag tror också att formen är så bra som den kan vara.
Che Boko ska dessutom gå barfota och med helstängt huvudlag den här gången. Det var ett tag sedan han tävlade så och kanske kan det ge honom en extra växel.
– Jag tycker att båda mina ska med på kupongen om man garderar loppen, säger Sjöström avslutningsvis.

Ola Johansson