Inför V75: ”Skillnad på en bra häst och en riktigt bra häst”

105

inför v75® ”skillnad på en bra häst och en riktigt bra häst”

Förra säsongen hade Cicero T.G. mycket stolpe ut i de större loppen.
På lördag när V75® avgörs på Åby hoppas stallet på en plats i Paralympiatravets final.
– Han har tränat på väldigt bra och kommer väl förberedd. Han ska räknas, säger Magnus Teien Gundersen.

Geir Vegard Gundersen tränar och sonen Magnus Teien kör. Det är en lyckad kombination och stallet firar stora framgångar år efter år i Norge.
Sudden Justice är hittills den stora stjärnan och han visade även utanför Norges att han var en riktig topphäst. Nu är det lillebror Cicero T.G. som ska se till att stall Gundersen kan tävla i dom större loppen i Europa igen.
Den svenska publiken fick upp ögonen på allvar för Cicero T.G.. i ett femåringslopp på Åby i maj förra året. Då drog han i hårt tempo i ledningen samtidigt som San Moteur smög med i rygg. På upploppet var den sistnämnde snabbast, men Cicero T.G. föll verkligen med flaggan i topp. Han avslutade sedan fjolåret med att sitta fast med alla krafter kvar i C.L.Müllers Memorial.
– Han gick väldigt många bra lopp i fjol, men vi hade inte alltid klaff med loppen. Han visade att han duger mot den översta eliten, berättar Magnus Teien Gundersen.
Vad känner du när du kör honom?
– Det går väldigt lätt för honom och han är så stark och det är stor skillnad på en bra häst och en riktigt bra häst. Det är en fantastisk känsla att köra honom och sedan äger vi honom själva och det gör det lite extra för oss.
Hur har han tränat inför det här loppet?
– Han har tränat mycket bra och kommer i fin form och vi är väldigt nöjda med honom. Det sista jobbet körde vi i högt tempo och han är väl förberedd, men den där riktiga toppformen har han inte ännu, den ska komma senare.
Hur går hästen utrustad?
– Han kommer att tävla med optimal utrustning. Det blir barfota och med en amerikansk vagn.
Hur bedömer du segerchansen?
– Han har ett fint lopp, men drog ett dåligt spår. Nu är det bara åtta hästar i loppet och jag tycker att han ska räknas.

Föregående artikelSolvalla tar över påskens V75
Nästa artikelV75 & DD Tips + Unik statistik inför V75 Åby

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.