Inför V75: ”Skulle bli förvånad om han förlorar…felfri”

587

inför v75® ”skulle bli förvånad om han förlorar…felfri”

Två fyraåringar som siktas mot derbyt. Båda blir mycket betrodda på V75®.
Daniel Redéns duo spelar nyckelroller på Hagmyren under lördagen.

 Det börjar dra ihop sig mot Svenskt Travderby, fyraåringarnas största uppgift för året.
Uttagningar till det klassiska årgångsloppet avgörs på Jägersro den 22 augusti med final tolv dagar senare. Två hästar som båda har derbykvalen i kikarsiktet är 4 Poleposition (V75-1) och 7 Jikken (V75-2). Gemensamt för dem är att de genrepar under V75® på Hagmyren den här lördagen.
Poleposition var senast trea i en Klass 2-final efter att ha dessförinnan haft ett tävlingsuppehåll på sex veckor.
– Han var otroligt bra, med tanke på att han var så nedtränad. Han var riktigt bra då och nu kommer det vara en annan häst och jag förväntar mig att han har ”steppat upp” ganska så rejält, säger tränaren Daniel Redén.
Formen på uppåtgående med andra ord. Ett aber för hästen kan dock vara fjärdespåret i voltstart.
– Det är ju det att han är stor och klumpig, han är lite som ett kylskåp…Så det gäller bara att han ska komma iväg därifrån.
Men i så fall har du segerförhoppningar?
– Ja, jag skulle bli förvånad om han förlorar…felfri, alltså.

Formen ska vara på topp till derbyt
Något mer meriterad är stallkompisen 7 Jikken (V75-5).
Han var finalist i Breeders’ Crown i höstas och kvalade även i till finalen i Kungapokalen i våras. Han kommer från en övertygande seger, men det har gått drygt fem veckor sedan dess. Nu är det försök i Bronsdivisionen som gäller och Jikken är i alla fall anmälde med jänkarvagn igen nu.
– Ja, han är anmäld med amerikansk vagn, det har han gått med ganska mycket men samtidigt så har jag inte bestämt mig. Han gick så bra i vanlig vagn senast på Solvalla så vi får se lite närmare loppet hur det blir. Han ska ju ha det här loppet inför derbykvalen.
Hur ser du på det faktum att det är derbyuttagningar som väntar efter detta?
– Det är absolut ingen preapré, jag anmäler ju för att de ska skjuta fram sin form. Preparé kan man köra hemma om man vill det. Men Poleposition är en helt annan modell, han vill jag ska få springa på lite medan Jikken vill jag mer ska springa till slut. De ligger i olika faser i sina liv; ”Pole” har inte startat så mycket medan Jikken har varit med en hel del. Båda ska ha formen på topp nästa gång och nu skulle jag väl säga att de ligger på en sjua, åtta i form på en tiogradig skala och det är där jag vill de ska vara. Jag tror vi ska ligga bra på det med hästarna, sammanfattar Daniel Redén.

Föregående artikelGlimmas DD Tips 26 juli 2023
Nästa artikelFärdigtävlat för i år – operation väntar Önas Prince

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.