Inför V75 Solänget: ”Dixie Brick har ett önskespår”

186

Dixie Brick har ett önskespår

Timo Nurmos toppar V75-ligan med flest tränarsegrar i år.
Nu kan han utöka den skörden ytterligare på Solänget.
– Dixie Brick har ett önskespår och mycket bra chans, säger Nurmos.

Finländaren leder inte bara den allsvenska tränarligan med 136 segrar och 23,2 miljoner inkört. Han toppar även V75-ligan med flest tränarsegrar och har hittills vunnit 29 V75-lopp i år. I lördagens V75-omgång på Solänget kan den siffran utökas. Tränare Nurmos har nämligen flera heta chanser på förhand och det är framförallt två hästar som sticker ut mest.
Först ut är Dixie Brick som har tagit fyra segrar på elva starter. Men hon har också galopperat bort sig en del. Nu har hästen ett perfekt läge med innerspår över 2640 meter.
– 1 Dixie Brick (V75-2) är en stark och jättefin häst som har galopperat en del och det är lite överraskande för hon är snäll och trevlig annars. Hon har mestadels startat med bilstart men nu när det är volt så är innerspåret ett önskespår. Hon var bra vid segern senast och vann från bakspår. Galopprisken är 50/50 men felfri tycker jag att det är en mycket bra chans, säger Timo Nurmos.

Kolossalt imponerande – bra chans
I V75-avslutningen kommer den andra heta chansen i Global Undecided som har varit kolossalt imponerande vid sina V75-segrar. Framförallt vid finalsegern näst senast svarade han för en fantastisk prestation med tredjespår i ett varv.
– Global Undecided (V75-7) är en väldigt fin häst som har utvecklats mycket i år. Han har inte varit färdig tidigare men nu har han kommit och han är väldigt stark. Senast hamnade han långt bak och hästen är klart bättre när han får vara med där framme. Örjan var nöjd med hur han kändes i alla fall. Han är inget träningslejon men allt verkar normalt. Han är heller inget lejon den första biten men den sista biten tänder han till. Hästen trivs bäst om man kan köra fram tidigt och han har bra läge. Jag tycker att han måste räknas med bra chans, säger Nurmos.

”Väldigt fin häst under utveckling”
Solvalla-tränaren har ytterligare två hästar med i V75 och kommenterar dem på följande vis.
– S.G.Charpentier (V75-1) var ute över opassande lång distans för första gången senast och räckte inte. Nu är det bättre distans igen men det var synd att han fick bakspår eftersom han är startsnabb. Nu blir han beroende av vad de andra gör i loppet. Hästen har varit fin i tidigare starter när han har vunnit och jag tycker att han känns lika bra nu. Jag är nöjd i alla fall.
– Istanbul Boko (V75-3) är en väldigt fin häst under utveckling. Han mötte tufft motstånd i derbykvalen senast och höll bra från dödens i V75-finalen gången innan. Nu är det tolftespår och det är väldigt svårt i V75. Han måste runda elva hästar och det blir tufft därifrån, säger Nurmos.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.