Inför V75 Solvalla 29 mars 2014: Harry Haythrow

300

harry_haythrow

Årsdebuten var bländande. Harry Haythrow såg läckert löpsugen ut när han besegrade travstjärnor som Sanity och Raja Mirchi.
Nu möts de igen.
På Solvalla – där Harry Haythrow aldrig vunnit…
– Äh, det där tror jag mest är tillfälligheter, säger tränaren Johnny Johansson.

Två biljetter till finalen i Olympiatravet står på spel på lördagen. Det är etta eller tvåa i mål som gäller i V75-3, som samtidigt är gulddivisionens final med en kvarts miljon kronor till vinnaren.
En av tio hästar som jagar en finalplats är Harry Haythrow, som dessutom gör sin 55:e raka start på V75.
– Att komma med i Olympiatravets final skulle vara det största hittills. Men vi kör inte för att bara ta en finalplats. Vi kör för vinst och sedan får det bli som det blir, säger Johnny Johansson.

Slår gärna ur underläge
I förra starten slog Harry Haythrow ur underläge och på nytt ser det ut som att Sanity och Raja Mirchi blir mer betrodda än den lille amatörtränade hästen från Ljungby.
– Tipsnissarna får tycka vad de vill, det kan man inte hänga upp sig på. Det passar oss att slå ur underläge, även om jag tror han blir lite mer påpassad den här gången från vanliga spelare, säger Johnny Johansson.
Det är jackpot på V75 och totalt 82 miljoner kronor att dela ut. Hur ska V75-spelarna hantera Harry Haythrow?
– Jag tycker att han ska med på lappen. Det är inget spiklopp. Vissa kanske väljer att spika Sanity eller Raja Mirchi, men jag tror minst tre hästar ska med på kupongen. Kanske även Dreams Take Time och Montgomery Gel som båda var riktigt bra senast, säger Johnny Johansson.

Har aldrig vunnit på Solvalla
Hur överraskad var du att Harry Haythrow var så bra direkt i årsdebuten senast?
– Jag kan inte säga att jag var överraskad hur hästen presterade, utan det var mest på sättet han presterade, säger Johnny Johansson.
Tror du han gått fram med lopp i kroppen?
– Nej, det är jag lite tveksamt till då det gäller honom. Han är så genomtränad och behöver inga lopp i kroppen. Han håller mest sin fina form.
Taktiska funderingar inför lördagens lopp?
– Taktiken får kusken sköta. Men jag har ett scenario där Yanantin Boko är snabb ut och vi bör bevaka den hästen, sedan tror jag Harry kanske kan glida till ledningen, säger Johnny Johansson.
Harry Haythrow har aldrig vunnit på Solvalla, trots elva försök. Är banan ett spöke för honom?
– Äh, det där tror jag mest är tillfälligheter och oflyt. Han har varit nära flera gånger och jag kommer bland annat ihåg när han blev tvåa bakom Pitch Command i en V75-final, ett steg till så är han förbi.

Lars-Ove Pettersson

 

Föregående artikelEM för amatörkuskar flyttas till Sverige
Nästa artikelNästagångare 28-30 mars 2014 med bl a V75-finaler