Inför V75 Söndag: Högklassiga semifinaler i Breeders Crown

69

Inför V75 Söndag: Högklassiga semifinaler i Breeders Crown

Kriterievinnaren Power finns med men är placerad utanför V75.
Robert Bergh har dock flera intressanta hästar med inom streckspelet.
– Pinto Bob kan absolut vinna loppet om det löser sig, säger Bergh.

Söndagens V75-tävlingar går i unghästarnas tecken. Det är dags för semifinaler i Breeders Crown och de bästa tre- och fyraåringarna finns med i startfälten. Saknas gör väl bara derbyvinnaren Attraversiamo som har gått till vintervila och uppträning inför nästa säsong.
Däremot är kriterievinnaren Power med. Efter den imponerande segern i landets största treåringslopp har Robert Berghs stjärna laddat för ännu en stor drabbning i Breeders Crown.
– Power tog sig ur loppet bra och fick ta det lite lugnt till en början med lite lättare jogging i skogen och i backen de första veckorna. Sedan har vi kört på i normal stil och han har fått några tempojobb. Hästen har sett bra ut i träningen och känns smidig och fin. Jag är nöjd med honom och tycker att han känns precis som inför Kriteriet, säger Robert Bergh.

”En helt enorm prestation”
Åbytränaren har nu vunnit Svenskt Travkriterium fyra gånger. De tidigare vinnarna har varit Remington Crown 1996, Simb Zipper 1999 och Hilda Zonett år 2000.
Med lite distans till årets upplaga av Kriteriet för en månad sedan, hur ser du på insatsen som Power gjorde?
– Det blir lite annorlunda när man tittar om på loppet. Det är en helt enorm prestation som hästen gör och man får verkligen uppleva hur bra han är på filmen. Det var en behaglig känsla när man körde honom i loppet och man tog lite för givet att det liksom skulle gå ändå trots den tuffa inledningen. Men när man ser loppet från sidan så tror man ju inte att det ska gå vägen. Han sticker verkligen ut i fart och styrka, menar Bergh.
Den treårige hingsten har tagit åtta segrar på 13 starter och sprungit in drygt 5,3 miljoner kronor. Han startar i lopp två, V4-1, och loppet är placerat innan V75 tar sin början. Han blir storfavorit från spår två bakom startbilen.
– När det inte blev några reaktioner efter Kriteriet och han har känts så pass fin, så bestämde vi oss för att köra Breeders Crown också. Det ser bra ut och självklart tror jag på bra chans, säger Bergh.

”Fast med alla krafter kvar senast – känns fin”
Han är på väg mot ett nytt toppenår och stallets hästar har sprungit in drygt 28,2 miljoner kronor och vunnit 172 lopp. Inom V75 på söndag selar Bergh ut tre hästar som ska vara med och slåss om finalplatserna i Breeders Crown, där finalerna avgörs i Eskilstuna den 10 november.
– Pinto Bob (V75-1) blev fast med alla krafter kvar senast. Han hade innerspår då precis som nu och är rätt så bra iväg, men kan inte vara med och köra om någon ledning. Bilstart fungerar annars klart bättre än voltstart men han kan ändå vara lite svår från just innerspåret. Det hade varit bättre med spår längre ut, som sex, sju eller åtta för att komma iväg bättre.
– Så det var lite surt med läget nu när hästen är i så fin form igen. Han hade någon start där han inte var lika bra som i samband med Sprintermästaren och Derbyt men nu tycker jag att det ser bra ut igen. Han kan absolut vinna loppet om det löser sig på något vettigt sätt. Det blir samma balans, barfota runt om igen och inga ändringar, säger Robert Bergh.
– Au Pair Girl (V75-5) spurtade bra som tvåa efter en sen lucka bakom Conrads Rödluva senast. Hon hade haft en liten paus inför det loppet och vi har siktat på Breeders Crown. Så det var ett bra genrep och hästen ska vara i riktigt fin form nu med det loppet i kroppen. Det är lite svårbedömt att säga hur bra chans det är men stämmer det på vägen är hon långt framme. Barfota bak och inga ändringar.
– Mellby Glader (V75-7) har gått bra och var duktig som kunde vinna mot bra motstånd senast. Jag var inte så segerviss inför det loppet för det var tufft emot men det blev gynnsamt för min häst när det blev tungsprunget underlag och ett litet fält. Nu är det lite andra förutsättningar och jag är väl inte så segerviss den här gången heller. Hästen är i alla fall fint i ordning för dagen och känns bra efter förra starten.

Föregående artikel50 MILJONER I JACKPOT PÅ V75! Spela med ALLTOMTRAV.INFO
Nästa artikelInför V75 Söndag: Stefan Melander har laddat

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.