Inför V75 (söndag): Malmin och Miracle Tile hedrar sin kompis

10

inför v75® (söndag) malmin och miracle tile hedrar sin kompis

Under söndagens storloppsdag i Oslo körs Trond Andersens Minneslöp för första gången.
Där kommer Kristian Malmin hedra sin bortgångne kompis och kollega med toppstoet som de tillsammans tränade fram – Miracle Tile.
– Jag är väldigt glad för möjligheten att köra loppet och jag vet att jag har en häst som kan vinna om det klaffar, säger Kristian Malmin.

I augusti gick Trond Andersen, en av Norges främsta tränare genom tiderna, bort i cancer. På söndag hedras han med ett minneslopp under Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke.
– Det här loppet betyder enormt mycket för oss alla – kretsen runt Miracle Tile, alla i stallet med Line (Trond Andersens hustru reds.anm.) i spetsen och självfallet mig, säger Kristian Malmin till rikstoto.no.
Loppet ifråga är öppet för stoeliten och med ett förstapris på 300 000 kronor har det lockat ett mycket starkt startfält.
– Loppet blev en riktig pärla med toppston från flera länder, konstaterar Kristian Malmin.
Han driver vidare tränarrörelsen som han tidigare delade med Trond Andersen och i stoet som de formade tillsammans, fjolårets EM-vinnare Miracle Tile (V75-3), har han ett av segerbuden.
– Det kommer bli tuff körning här med så många snabba hästar bakom bilen. Miracle Tile är också väldigt rask och bör få en fin position. Hon var bra på Solvalla senast men banan passade inte henne optimalt och hon kan lite bättre. Klaffar det fullt ut kan hon vinna. Det kan nästan inte bli större än om det skulle bli så.

Två i huvudloppet
Stall Malmin har ytterligare fyra hästar till start inom V75®. Däribland Floris Baldwin och Hickothepooh, som startar från spår tre respektive åtta i huvudnumret Oslo Grand Prix (V75-6).
– Det är Floris Baldwin som har segerchans. Han har ett bra spår och möter hästar som han matchar med rätt upplägg. Hickothepooh är en fantastisk häst men han har varit sjuk efter årsdebuten. Han tränar bra nu men behöver ganska säkert lopp, och så fick han sämsta spåret.
Kristian Malmin tror att Delight Classic (V75-1) möter lite för tuffa hästar för att vara ett segerbud men han är inte främmande för att Quadrillion Tile (V75-4) kan skrälla. Hon överraskade många när hon senast slutade tvåa mot hårt motstånd i ett fyraåringslopp för ston.
– Det var glädjande och väldigt bra, men hon är väldigt bra så någon chock var det inte. Nu har vi ett bra spår och formen är fin, så hon bör kunna vara med där framme hela vägen. Jag blir inte överraskad om hon vinner, men loppet är öppet så det är nog mest rätt att säga att hon är en av flera som kan vinna.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAktuell rapport V75 Östersund
Nästa artikelInför V75 (söndag): Tar ny sats med Admiralen efter Elitloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.